Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019 08:56

Στο ΕΠΠΕΡΑΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Στο ΕΠΠΕΡΑΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Με ανακοίνωσή του το Νοσοκομείο Καλαμάτας γνωστοποιεί ότι εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος ΕΠΠΕΡΑΑ η εγκατάσταση μονάδας φωτοβολταϊκού συστήματος, η αντικατάσταση φωτισμού με φωτιστικά Led, καθώς και άλλες εργασίες όπως η αντικατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος σε σχετική γραπτή δήλωσή του σημειώνει: «Η εξοικονόμηση πόρων αποτελεί στρατηγική επιλογή της καθημερινής μας λειτουργίας. Με το έργο αυτό προσβλέπουμε σε μια εξοικονόμηση 500.000 ευρώ ετησίως».

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του Νοσοκομείου, πρόκειται για την υλοποίηση παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης, αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εκσυγχρονισμού του, συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας 22.938,74 τ.μ., από την κατηγορία Γ στην κατηγορία Β+.

Τα υποέργα αφορούν: α) την ολική αντικατάσταση του φωτισμού της Νοσηλευτικής Μονάδος Καλαμάτας με φωτιστικά LED, την αναβάθμιση του κεντρικού κλιματισμού, την ανάκτηση θερμότητας από την παραγωγή ατμού, τον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και την εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης (ΒΕMS). β) Δράσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) με την εγκατάσταση μονάδας Φωτοβολταϊκού Συστήματος 980kWp. γ) Δράσεις αντικατάστασης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.


NEWSLETTER