Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 09:17

Αλλα 3 χρόνια για το σχέδιο της Μικρής Μαντίνειας!

Γράφτηκε από τον
Αλλα 3 χρόνια για το σχέδιο της Μικρής Μαντίνειας!

 

Στην τελική ευθεία, που όμως είναι χρονοβόρα, μπαίνει η ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης και η μελέτη πράξης εφαρμογής στη Μικρή Μαντίνεια, μια διαδικασία που ξεκίνησε πριν 24 χρόνια.

Η αρμόδια επιτροπή διαγωνισμού του Δήμου Καλαμάτας για την πολεοδομική μελέτη και την πράξη εφαρμογής, προϋπολογισμού 418.490,08 ευρώ, ανέδειξε ανάδοχο και έχει στείλει τον σχετικό φάκελο προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή.

Ανάδοχος είναι η εταιρεία «Ζώης – Δημητρακόπουλος» με διακριτικό τίτλο «Σχήμα ΕΕ», με έκπτωση 63,20% και ποσό σύμβασης 124.200 ευρώ. Η επιλογή του αναδόχου έγινε και με βάση τα τεχνικά στοιχεία της προσφοράς του.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης της πολεοδομικής μελέτης και σύνταξης της μελέτης πράξης εφαρμογής στη Μικρή Μαντίνεια είναι 36 μήνες (3 χρόνια) από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο. Ο χρόνος αυτός καλύπτει όλες τις διαδικασίες που αφορούν ανάδοχο μελετητή και Διεύθυνση Πολεοδομίας, αναρτήσεις - ενστάσεις και διορθώσεις.

Να αναφέρουμε ότι προβλέπεται ανασύνταξη της υφιστάμενης πολεοδομικής μελέτης, με βάση τα νέα δεδομένα, τη γεωλογική μελέτη και την οριοθέτηση ρεμάτων και να υπενθυμίσουμε επίσης ότι οι διαδικασίες για την πολεοδομική μελέτη Μικρής Μαντίνειας έχουν ξεκινήσει από το 1995.

Γ.Σ.


NEWSLETTER