Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 09:24

Εθελοντικός καθαρισμός στο λιμάνι Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον

 

Παλιά λάστιχα αυτοκινήτων, κολόνες φωτισμού, κάδοι πλυντηρίων, συρματόσχοινα, μπουκάλια, είναι μόνο μερικά από τα σκουπίδια που ανέσυραν από τον βυθό του λιμανιού της Κυπαρισσίας δύτες που ανέλαβαν εθελοντικά τη δράση το Σαββατοκύριακο.

Την όλη δουλειά διά θαλάσσης έκανε η ομάδα δυτών από το κέντρο “Ionian Divers”, ενώ χθες το “παρών” έδωσαν και αρκετοί εθελοντές που βοήθησαν στο να βγαίνουν τα διάφορα αντικείμενα από τη θάλασσα.

Η πρωτοβουλία για τον καθαρισμό που έγινε και στη χερσαία ζώνη, ανήκε στον κοινοτικό συνδυασμό «Κυπαρισσία Μαζί ΚΥ.ΜΑ.» που υποστηρίχτηκε από το Δήμο Τριφυλίας παρουσία μάλιστα του αντιδημάρχου Καθαριότητας Γιώργου Ασημακόπουλου, ο οποίος φρόντισε για την παρουσία μηχανημάτων και προσωπικού του δήμου και των Συλλόγων Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Αλιέων Κυπαρισσίας.

Επίσης καθοριστική ήταν η παρουσία του Λιμενικού, καθώς στελέχη του πέρα από την επίβλεψη της όλης διαδικασίας και τη φροντίδα να γίνει με ασφάλεια, την πρώτη μέρα είχαν αναλάβει και το ρόλο των εθελοντών βγάζοντας αυτοί έξω τα αντικείμενα που ανέσυραν οι δύτες. Χθες η όλη διαδικασία ήταν πιο οργανωμένη με περισσότερους εθελοντές. Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του Τ.Σ. Κυπαρισσίας Γιώργος Τσάλτας, μέλη του συμβουλίου και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ζαχαρίας Κανελλόπουλος.

 

Κ.Μπ.