Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 10:13

Κ.Α.Ν.Ε - Αίολος: Φτιάχνουν ιστιοπλοϊκά σκάφη από ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών

Γράφτηκε από την
Κ.Α.Ν.Ε - Αίολος: Φτιάχνουν ιστιοπλοϊκά σκάφη από ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών

 

Ενα καινοτόμο πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει την ανακύκλωση των πλαστικών μπουκαλιών μιας χρήσης και την μετατροπή τους σε ιστιοπλοϊκά σκάφη τύπου όπτιμιστ υλοποιεί ο οργανισμός νεολαίας και εκπαίδευσης Κ.Α.ΝΕ. (Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων) σε συνεργασία με την Ελληνοσουηδική ομάδα RADI.KALA και με την συνδιοργάνωση του ΝΑΣΚ Αίολος Καλαμάτας.

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων τηςπρωτοβουλίας "Από Μπουκάλια σε Σκάφη" (b2b - bottles to boats) θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 11 π.μ. στις εγκαταστάσεις του ΝΑΣΚ Αίολος. Η εκδήλωση είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες εφόσον θα περιλαμβάνει ομιλίες και έκθεση για την διαδικασία της πρωτοβουλίας καθώς και εργαστήρια για παιδιά.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους όσους επιθυμούν να δουν την διαδικασία και κατάλληλη για όλες τις ηλικίες μιας και παράλληλα με την έκθεση και τις παρουσιάσεις θα υπάρχουν εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης υλικών για παιδιά

Το πρόγραμμα είναι ιδέα του Ιρανοσουηδού αρχιτέκτονα Hamid Roshangar. Ο κύκλος ξεκινάει με την εκπαίδευση μαθητών στα σχολεία (εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας με τίτλο: “Μη βιάζεσαι να απορρίψεις τα σκουπίδια”), συνεχίζεται με την συλλογή των μπουκαλιών από τους μαθητές, την χρήση ειδικά προσαρμοσμένων μηχανών (ποδηλάτου, αργαλειού, κόφτη κ.α.) για την επεξεργασία του πλαστικού, την δημιουργία των σκαφών και κλείνει με την παροχή μαθημάτων ιστιοπλοΐας για τους μαθητές που συμμετείχαν στην διαδικασία.

Μάλιστα το στάδιο της κατασκευής των σκαφών υποστηρίζεται από 16 ευρωπαίους εθελοντές που έχουν έρθει στην πόλη μας με το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει η καθέλκυση των σκαφών που δημιουργήθηκαν με την μέθοδο της ανακύκλωσης/ επαναχρησιμοποίησης πλαστικών μπουκαλιών νερού, θα εκτεθούν οι καινοτόμοι μηχανισμοί που δημιουργήθηκαν για να φτιαχτούν τα σκάφη αυτά, έκθεση φωτογραφίας και ημερίδα για την κυκλική οικονομία και το αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER