Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 08:43

Μελέτη κατασκευής τεχνικού υφάλου στον Κυπαρισσιακό

Γράφτηκε από την
Μελέτη κατασκευής τεχνικού υφάλου στον Κυπαρισσιακό

 

Η μελέτη του έργου κατασκευής τεχνικού υφάλου στον Κυπαρισσιακό Κόλπο εξετάστηκε σε συνάντηση που είχαν χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος και η υπεύθυνη της Τεχνικής Υπηρεσιας κ. Μπέσα.

Σύμφωνα με τη μελέτη ο ύφαλος θα κατασκευαστεί 2,6 ναυτικά μίλια βόρεια της Κυπαρισσίας και σε απόσταση 200 μέτρων από την ακτογραμμή. Η συνολική του έκταση της ζώνης προστασίας θα είναι περίπου 11 τ.χλμ. και ο πυρήνας του 1 τ.χλμ. Ο ύφαλος θα αναβαθμίσει τη βιοποικιλότητα της παράκτιας περιοχής και θα αυξήσει τα ιχθυοαποθέματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  η τεχνική μελέτη είχε ξεκινήσει από το 2007, ολοκληρώθηκε το 2010, ενώ η ωριμότητα συμπληρώθηκε το 2012 με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων.

Στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρξει συνεννόηση με τα στελέχη του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να ενταχθεί το έργο και να υλοποιηθεί.

Ο κ. Αναστασόπουλος δήλωσε ότι στην συνάντηση που προγραμματίζει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, θα τεθεί και το ζήτημα της χρηματοδότησης του έργου κατασκευής του ύφαλου στον Κυπαρισσιακό.


NEWSLETTER