Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015 19:20

Μεγάλη συμμετοχή στη δράση ανακύκλωσης στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Με σημαντική συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε η δράση ανακύκλωσης του ΣΚΑΪ με τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας το πρωί του Σαββάτου, στο τέρμα του πεζόδρομου της Αριστομένους, αποδεικνύοντας πως η Καλαμάτα είναι «πρωταθλητής» στην ανακύκλωση.

Μικρά παιδιά με τους γονείς τους, νοικοκυρές, ακόμα και ηλικιωμένοι έλαβαν μέρος στην προσπάθεια συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων ηλεκτρονικών συσκευών κατά κύριο λόγο, αλλά και άλλων υλικών, όπως χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο κι ενημερώθηκαν για τη σημαντική συνεισφορά τους στο περιβάλλον.

Ο Γιάννης Μαυρίδης, εκπρόσωπος της «Ανακύκλωση Συσκευασιών Α.Ε.» τόνισε πως υπάρχει αυξητική τάση, παρά τα όποια οικονομικά προβλήματα στους δήμους. Σημείωσε δε πως χρειάζεται ακόμα περισσότερη βοήθεια από τους δήμους στην ανακύκλωση μεγάλων συσκευασιών.

Ο Γιώργος Καραμαλής, εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, τόνισε την πολυετή παρουσία της Καλαμάτας στην ανακύκλωση συσκευασιών και μεταξύ άλλων σχολίασε την ευαισθησία των παιδιών που σε πολλές περιπτώσεις… αστυνομεύουν τους γονείς τους προκειμένου η οικογένειά τους να συμμετέχει ενεργά και σωστά στην ανακύκλωση.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε υπερήφανος που η Καλαμάτα είναι πρώτη πόλη σε επιδόσεις στην Ελλάδα, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη δράση θα πρέπει να βρει μιμητές και σε επίπεδο κράτους, ειδικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που αντιμετωπίζει το σημαντικότερο πρόβλημα αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων τη μεγάλη συμμετοχή μαθητικών ομάδων και παιδιών στην προσπάθεια. 

Κ.Δ.