Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 15:55

Ολοκληρώθηκε η περιβαλλοντική εκστρατεία της HELMEPA στην Κορινθία

Γράφτηκε από την
Ολοκληρώθηκε η περιβαλλοντική εκστρατεία της HELMEPA στην Κορινθία

Με σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς που αφορούσε το βιώσιμο μέλλον της θάλασσας και του ανθρώπου, ολοκληρώθηκε η εκστρατεία ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας και του κοινού ευρύτερα, για το θαλάσσιο περιβάλλον, τη ναυτιλία και τις επιστήμες, της HELMEPA, στην Κορινθία, που υποστηρίζει το Bρετανικό κοινωφελές ίδρυμα Lloyd's Register Foundation.

 

Ειδικότερα, το σεμινάριο με την συμμετοχή δεκάδων εκπαιδευτικών, αφορούσε το θαλάσσιο περιβάλλον, τη ναυτιλία, την κλιματική αλλαγή και τα θαλάσσια απορρίμματα. Το τελευταίο θέμα εμπλούτισαν με τις εμπειρίες τους εκπρόσωποι της ομάδας εθελοντών Loutraki Divers και του Συλλόγου Αυτοδυτών Λουτρακίου, με την παρουσίαση μικρής έκθεσης με χαρακτηριστικά απορρίμματα που έχουν ανασύρει από το βυθό του Κορινθιακού.

Η περιβαλλοντική έκθεση της εκστρατείας, λειτούργησε υπό την αιγίδα των Δήμων της Κορινθίας, είχε διάρκεια 25 ημέρες και φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, καθώς και στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου και την επισκέφθηκαν περί τους 1.600 μαθητές από δεκαπέντε δημοτικά σχολεία και γυμνάσια της ευρύτερης περιοχής.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας HELMEPA - LRF, πέρα από την ενημέρωση της σχολικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, είναι να εμπνεύσει τους νέους ανθρώπους στη χώρα μας να ασχοληθούν με τις επιστήμες και τη μηχανική. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική επίσκεψη των μαθητών του γυμνασίου Περαχώρας στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι, όπου είχαν την ευκαιρία να μάθουν από ειδικούς για την Αρχαία Δίολκο, τον πλακόστρωτο δρόμο που κατασκευάσθηκε μεταξύ 7ου και 6ου αιώνα π.Χ. για τη μεταφορά εμπορικών πλοίων από τον Κορινθιακό στο Σαρωνικό κόλπο και αντίστροφα και μεγάλο τμήμα της βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων της Σχολής.

Να επισημάνουμε ότι η Αρχαία Δίολκος αποτέλεσε προπομπό της Διώρυγας της Κορίνθου και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα μηχανικής των Αρχαίων Ελλήνων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER