Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016 18:06

Ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων Μεσσηνίας

Διοργανώνεται και φέτος η 8η τοπική ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων Μεσσηνίας, αυτήν την Κυριακή, στο Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής καλλιέργειας "Φοίφα - Re:Think". Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Αγρόκτημα, ενώ βασικοί υποστηρικτές και συνεργάτες είναι ο ΕΛΓΟ "Δήμητρα" και η Πανελλήνια Ενωση Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 4 μ.μ., ενώ ταυτόχρονα θα γίνουν ενημερώσεις από τον γεωπόνο Παναγιώτη Κάτσαρη, πάνω στην νέα νομοθεσία για το πολλαπλασιαστικό υλικό, αλλά και από την Χριστίνα Καραλεκα, βιοκαλλιεργήτρια και μέλος της Τράπεζας Σπόρων του αγροκτήματος, πάνω στην εποχική φύτευση παραδοσιακών λαχανικών.

Οσοι θέλουν να έρθουν στην γιορτή και έχουν παραδοσιακούς σπόρους να προσφέρουν, καλούνται να φέρουν τα σποράκια τους, είτε συσκευασμένα εκ των προτέρων, είτε συνολικά την ποσότητα, με αναγραμμένα στο φάκελο το είδος του σπόρου, την χρονολογία συγκομιδής, αλλά και το όνομα του σποροπαραγωγού. Οσοι δεν έχουν να φέρουν σπόρους, μπορούν να πάρουν, απλά καλούνται κάποια στιγμή να επιστρέψουν πίσω στην Τράπεζα παραδοσιακό σπόρο. Οσοι έχουν πρόσβαση ή έχουν ξερικές ποικιλίες, να τις φέρουν στη γιορτή, γιατί αυτές θα αποσταλούν σε ομάδες σποροφύλαξης στη Συρία. Οσοι υποστηρικτές επιθυμούν, μπορούν να ετοιμάσουν εδέσματα για ένα συλλογικό τραπέζι. 

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. 

 

 


NEWSLETTER