Πέμπτη, 19 Μαϊος 2016 20:05

Ορειβατικό διήμερο και εγκαίνια πιστοποιημένου μονοπατιού στο δυτικό Μαίναλο

Γράφτηκε από την

Ορειβατικό περιβαλλοντικό διήμερο θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο στο δυτικό Μαίναλο, από τον Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων, σε συνεργασία με τους Δήμους Τρίπολης και Γορτυνίας.

 

Πρόκειται για ένα διήμερο όπου θα συγκεντρωθούν στο δυτικό Μαίναλο πολλοί ορειβατικοί σύλλογοι, από την Πελοπόννησο, την Αττική, την Στερεά Ελλάδα και την Κρήτη, κατά την διάρκεια του οποίου θα εγκαινιαστεί ένα νέο πιστοποιημένο μονοπάτι.

Το νέο αυτό μονοπάτι διέρχεται τους δήμους Τρίπολης και Γορτυνίας, είναι μήκους 30 περίπου χιλιομέτρων, διασχίζει ιστορικούς, παραδοσιακούς οικισμούς του δυτικού Μαινάλου, είναι πλήρως σηματοδοτημένο και ξεκινά από το χωριό Πιάνα καταλήγοντας στην Βυτίνα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα τελευταία δύο χρόνια και με αφορμή την πιστοποίηση του μοναδικού στην Ελλάδα ευρωπαϊκού μονοπατιού, τα χωριά του Μαινάλου, δέχονται σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο αρκετούς φυσιολάτρες, που περπατούν τα σηματοδοτημένα μονοπάτια του βουνού, απολαμβάνοντας το φυσικό τοπίο και αναδεικνύουν ως σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης τον εναλλακτικό, πεζοπορικό τουρισμό.

Τα εγκαίνια του μονοπατιού θα γίνουν στην Πιάνα το Σάββατο το πρωί και οι εκατοντάδες ορειβάτες που θα βρεθούν στο Μαίναλο, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ τριών διαφορετικών διαδρομών, διάρκειας από τρεις έως έξι ώρες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ