Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016 10:09

Επιδιόρθωση ζημιών στο Προφήτη Ηλία από τον ΕΟΣ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Εξόρμηση στον Ταΰγετο διοργανώνει το Σαββατοκύριακο ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας για καθαρισμό και επιδιόρθωση ζημιών στον Προφήτη Ηλία. 

 

Πέρυσι, μετά την σχεδόν ολοκληρωτική ζημιά που είχε υποστεί η λιθοδομή, με την κατάρρευση των περιμετρικών τοίχων του ναΐσκου του Προφήτη Ηλία στην κορυφή του Ταϋγέτου, ο Σύλλογος κατάφερε με τη βοήθεια πολλών ανθρώπων να την επαναφέρουν στην κατάσταση που ήταν παλιά. Φέτος η εξόρμηση γίνεται για να επιδιορθωθούν μικρότερες φθορές που φυσιολογικά προκαλούνται από τη συσσώρευση μεγάλης ποσότητας χιονιού, τους δυνατούς ανέμους και τους κεραυνούς. Επίσης, στόχος είναι να καθαρίσουν οι εθελοντές το χώρο από τη μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων, κυρίως σπασμένων γυαλιών, που έχουν συσσωρευθεί γύρω από το ναό. 

 

Η αναχώρηση θα γίνει στις 4 μ.μ. του Σαββάτου από τα γραφεία του Συλλόγου (Ανατολικό Κέντρο, νότια την Τέντας). Ο βαθμός δυσκολίας είναι 3, οι ώρες πορείας 3 - 4, η έναρξη πορείας θα γίνει από το δάσος της Βασιλικής προς την κορυφή Προφήτης Ηλίας. Για περισσότερες λεπτομέρειες: www.eoskal.gr, κάθε βράδυ μετά τις 9 στα γραφεία, 27210 97733, 6944 574797.