Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 09:32

Δεν προβλέπεται διασώστης ΕΚΑΒ για τη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Δεν προβλέπεται διασώστης ΕΚΑΒ για τη Μεσσηνία

Ούτε μια θέση διασώστη δεν προβλέπεται για τη Μεσσηνία στην προκήρυξη του ΕΚΑΒ για την πρόσληψη 100 ατόμων, ούτε υπάρχει σχετική πρόβλεψη από το υπουργείο Υγείας, «σε αντίθεση με άλλες περιοχές, όπως την περιοχή του υφυπουργού κ. Πολάκη (Κρήτη), όπου πολιτεύεται κι έχει προβλέψει και μετακινήσεις για το καλοκαίρι αλλά και για την πρόσληψη διασωστών».

Με αυτές τις χαρακτηριστικές φράσεις ο αναπληρωτής γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Γιώργος Μαθιόπουλος ολοκλήρωσε χθες την επίσκεψή του στην περιοχή της Πύλου, καθώς από το Κέντρο Υγείας μετακινήθηκε πρόσφατα στα Ιωάννινα, με απόφαση της ΥΠΕ, μια διασώστρια, με συνέπεια να μην γίνονται πλέον διακομιδές σε 24ωρη βάση. Αναφέρθηκε όμως και στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με έλλειψη προσωπικού στην περιοχή της Δυτικής Μάνης καθώς και σε γειτονικούς νομούς, όπως στους Μολάους, στην Τρίπολη, την ορεινή Αρκαδία και το Αστρος. 

«Η πολιτεία πρέπει να δώσει βαρύτητα καθώς διανύουμε τουριστική περίοδο και όλοι οι πολίτες, ντόπιοι κι επισκέπτες, δικαιούνται πρωτοβάθμια περίθαλψη» επισημαίνει, μιλώντας γενικότερα για τα προβλήματα που υπάρχουν. Ειδικότερα για την Πύλο, τονίζει πως η ΠΟΕΔΗΝ αλλά και τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ ζητούν την επιστροφή του προσωπικού που μετακινήθηκε με απόφαση της ΥΠΕ, «ενώ η διεύθυνση του Κ.Υ. δεν ήταν θετική»

Συνέπεια της μετακίνησης αυτής είναι ήδη μέσα στον Ιούλιο να έχουν μείνει ακάλυπτες 15 βάρδιες, με το πρόβλημα φυσικά να επεκτείνεται και στον Αύγουστο, με αδυναμία 24ωρης κάλυψης και καθυστερήσεις στις διακομιδές, ενώ η περιοχή φιλοξενεί πλήθος ντόπιων και τουριστών. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Πύλο υπήρξε και συνάντηση με τον δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη, ο οποίος ενημέρωσε για τις δικές του κινήσεις. 

Πέραν των άλλων, αναφορικά με την κατάσταση των ασθενοφόρων ο κ. Μαθιόπουλος ενημέρωσε πως μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται 2 οχήματα για κάθε νομό της ευρύτερης περιοχής, επιβεβαιώνοντας πως τα οχήματα που χρησιμοποιούνται σήμερα δεν είναι σε καλή κατάσταση. 

Κ.Δ.


NEWSLETTER