Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 07:54

Παράσταση διαμαρτυρίας για το επίδομα τοκετού στο ΙΚΑ Καλαμάτας 

Γράφτηκε από την
Παράσταση διαμαρτυρίας για το επίδομα τοκετού στο ΙΚΑ Καλαμάτας 

 

Παράσταση διαμαρτυρίας θα κάνει σήμερα στις 9 το πρωί στο ΙΚΑ Καλαμάτας (οδός Φιλελλήνων) ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα των Γυναικών Καλαμάτας, ζητώντας την άμεση καταβολή του επιδόματος τοκετού στις γυναίκες, οι οποίες αναγκάστηκαν να το δώσουν... πίσω. 

Οπως αναφέρθηκε χθες το πρωί σε σχετική συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο, αλλά και στο ψήφισμα που θα διανεμηθεί σήμερα, το επίδομα τοκετού αποτελεί μια ελάχιστη ενίσχυση για να αντιμετωπιστεί ένα μέρος των εξόδων που συνεπάγεται η πρόσθεση ενός νέου μέλους στη λαϊκή οικογένεια. 

"Από τους γονείς διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ζητούσαν να επιστρέψουν το επίδομα που έλαβαν μετά τις 18 Νοεμβρίου 2012, όταν αυτό καταργήθηκε. Οι γονείς απειλούνταν με κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων αν δεν επέστρεφαν το ποσό. Μήνες μετά την ψήφιση, μητέρες από την περιοχή της Καλαμάτας δεν έχουν ακόμα λάβει την επιστροφή των χρημάτων του επιδόματος τοκετού… επειδή δεν έχει φτάσει το ΦΕΚ στις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες" αναφέρει το ψήφισμα. 

Τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Αγγελική Ζαφείρη (ταμίας), Ελένη Αλεξίου (πρόεδρος) και Νίτσα Μπιρλή είπαν πως στη Μεσσηνία υπάρχουν 60 γυναίκες που πρέπει να τους επιστραφεί το επίδομα. Κλείνοντας, σημείωσαν πως απαιτούν: Καταβολή του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, άνεργες ή ανασφάλιστες, ύψους 1.000 ευρώ για ένα παιδί, 2.000 και 3.000 ευρώ για δίδυμη και τρίδυμη κύηση, με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

 


NEWSLETTER