Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 08:13

Επιτυχημένη η επιστημονική διημερίδα του ομίλου Pharmagroup A.E. στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Επιτυχημένη η επιστημονική διημερίδα του ομίλου Pharmagroup A.E. στην Καλαμάτα (βίντεο)

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το περασμένο Σαββατοκύριακο 4 και 5 Φεβρουαρίου, στην Καλαμάτα, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου «Elite City Resort» η ενημερωτική επιστημονική διημερίδα Μεσσηνίας, που οργάνωσε ο Ομιλος Pharmagroup A.E.

Στο πλαίσιο της διημερίδας, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «αναλύθηκαν επιστημονικά θέματα που ακουμπούν τον κλάδο της υγείας και της επιχειρηματικότητας και απασχολούν τους σύγχρονους επαγγελματίες λειτουργούς υγείας φαρμακοποιούς, καθώς και συνεργάτες τους». 

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, πρώτη ημέρα της διημερίδας, η οποία επικεντρώθηκε σε θέματα ενημέρωσης υγείας, πρόληψης και αντιμετώπισης, έγιναν 5 ομιλίες και μια συζήτηση στρογγυλού τραπεζιού. Ειδικότερα μίλησαν, α) ο δρ Νικόλαος Σταυρόπουλος, χειρουργός ανδρολόγος, ουρολόγος, διδάκτωρ Ιατρικής σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα«Καρκίνος του προστάτη: Ενημερώνομαι και προλαμβάνω», β) η δρ Μαριέττα Τσόπελα, με θέμα «Πρώιμη και έγκαιρη αναγνώριση ασθενών με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια. Τι προσφέρει αλήθεια η φαρμακευτική μας παρέμβαση», γ) ο δρ Παναγιώτης Σολδάτος, ειδικός νευρολόγος MD PhDc, με θέμα «Ημικρανία: από τη διάγνωση στην αντιμετώπιση. Νεότερα δεδομένα και μελλοντικές θεραπείες», δ) η δρ Σταυρούλα Ψώνη - Σολδάτου, παιδίατρος, με θέμα «Σύγχρονη παιδιατρική φροντίδα: Συστηματική παρακολούθηση της υγείας και ανάπτυξης βρεφών - παιδιών και εφήβων» και ε) η δρ Μαρία Πολυχρονοπούλου, κλινική διαιτολόγος - διατροφολόγος, με θέμα «Το φάρμακό σου, η τροφή σου».

Τη συζήτηση στρογγυλού τραπεζιού με θέμα «Παραφάρμακο και OTC, σωστή προώθηση στην αυτοθεραπεία, αναδεικνύοντας τον επιστημονικό ρόλο του φαρμακοποιού» συντόνισε ο Κωνσταντίνος Πετρουλάκης, φαρμακοποιός και στο πάνελ συμμετείχαν οι Αικατερίνη Φυλακτίδη ταμίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Χρυσάνθη Φετινίδου από την Πάτρα και Βασίλειος Χάντζος από την Καλαμάτα.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 

Η Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, δεύτερη και τελευταία ημέρα της εκδήλωσης, ήταν αφιερωμένη σε θέματα διαχείρισης φαρμακείου, επικοινωνίας και πιστότητας πελάτη καθώς και νέων τάσεων στο επάγγελμα, τομείς που καλούνται να αντιμετωπίσουν στην δύσκολη καθημερινότητα τους οι επαγγελματίες λειτουργοί υγείας.

Την ημέρα αυτή, έγιναν 7 ξεχωριστές ομιλίες και 2 συζητήσεις στρογγυλού τραπεζιού. Ειδικότερα μίλησαν, α) ο δρ Νικόλαος Ζερβάκης, MD, Msc στρατιωτικός ιατρός, ορθοπαιδικός χειρουργός τραυματιολόγος, με θέμα «Οστεοπόρωση και οστεοπενία: Πρόληψη και καταπολέμηση. Αλήθεια και μύθοι. Εναλλακτικές απόψεις ναι ή όχι», β) Σοφία Κωστέα, διαιτολόγος - διατροφολόγος, με θέμα «Υπάρχουν κίνδυνοι από την χορήγηση από μη φαρμακοποιό συμπληρωμάτων διατροφής;», γ) δρ Παντελής Κοκκινόπουλος, μαιευτήρας, γυναικολόγος, πρόεδρος παραρτήματος της Ελληνικής αντικαρκινικής Εταιρείας Αργολίδας, με θέμα «Προεμμηνορυσιακό σύνδρομο, Κλιμακτήριος, Εμμηνόπαυση: Συμπτωματολογία και αντιμετώπιση. Υπάρχει εναλλακτική προσέγγιση;», δ) Χρυσάνθη Φετινίδου, φαρμακοποιός στην Πάτρα, με θέμα «Η έννοια και η αξία του επιχειρηματικού σχεδιασμού από τον επαγγελματία φαρμακοποιό», ε) ο δρ Μανώλης Μάκαρης, καρδιολόγος, Επιμελητής στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, με θέμα «Στεφανιαία καρδιακή νόσος: Αιτίες, Κίνδυνοι, Συμπτώματα», στ) δρ Παναγιώτης Κουσούλης, χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος, με θέμα «Πότε θέλει έλεγχο η ακοή του παιδιού μου;» και ζ) ο Γεράσιμος Κονιδάρης, εντεταλμένος σύμβουλος διοίκησης του ΤΑΥΦΕ (Ταμείο Επικουρικής Ασφαλίσεως Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών), πρώην διευθυντής ανάπτυξης Sanofi, επίτιμος πρόεδρος ΤΕΑΥΦΕ και πρόεδρος παγκόσμιας ομοσπονδίας Ιατροφαρμακευτικής ενημέρωσης και περίθαλψης, με θέμα «Φάρμακο: Αγορά Εργασίας μετά από 7 χρόνια μνημονίου».

Οσον αφορά τις συζητήσεις στρογγυλού τραπεζιού, στην πρώτη -με θέμα «Οι εξελίξεις στο επάγγελμα του φαρμακοποιού και στο χώρο του φαρμακείου – Διαχείριση και διαμόρφωση» και συντονιστή τον Κυριάκο Προκάκη, σύμβουλο οργάνωσης και εμπορικής λειτουργίας φαρμακείων- μετείχαν οι φαρμακοποιοί Ιωάννης Λόπας (Πύλος), Χρυσάνθη Φετινίδου (Πάτρα) και Ελένη Μουρκογιάννη (Πάτρα).

Τη δεύτερη συζήτηση, με θέμα «ΕΦΚΑ: Η νέα διοικητική μεταρρύθμισή του, προς όφελος των σημερινών ασφαλισμένων - συνταξιούχων ή για την βιωσιμότητα του συστήματος;», συντόνισε ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, φαρμακοποιός τ. πρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, τ. διοικητής ΙΚΑ, τ. διοικητής ΟΑΕΔ και σε αυτή μετείχαν οι φαρμακοποιοί Γεράσιμος Κονιδάρης και Κωνσταντίνος Πετρουλάκης.

Με σχετική ανακοίνωση, ο διοργανωτής Ομιλος Pharmagroup A.E. εκφράζει ευχαριστίες προς όλους τους μετασχόντες στην εκδήλωση, όπως επίσης και «όλες τις εταιρείες που χορηγικά στήριξαν την οργάνωση της διημερίδας αυτής». Παράλληλα, βεβαιώνει ότι θα ακολουθήσουν παρόμοιες εκδηλώσεις «σε διάφορες πόλεις της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδος, με απώτερο σκοπό την ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου τόσο σε επιστημονικά θέματα όσο και σε θεσμικά».


NEWSLETTER