Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 09:16

300 αγγειοπλαστικές επεμβάσεις έγιναν τα τελευταία 6 χρόνια στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 

Γράφτηκε από την
300 αγγειοπλαστικές επεμβάσεις έγιναν τα τελευταία 6 χρόνια στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 

 

Τον ερχόμενο Μάρτιο ολοκληρώνεται η εγκατάσταση του νέου στεφανιογράφου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του οποίου, κατά τα 6 χρόνια λειτουργίας του, έχουν γίνει 1.300 στεφανιογραφίες και 300 αγγειοπλαστικές επεμβάσεις.

Αυτό γνωστοποίησε η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με ανακοίνωσή της, στην οποία προσθέτει ότι στις 15 Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την αναδιαμόρφωση του χώρου στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και την εγκατάσταση σε αυτό του νέου σύγχρονου μηχανήματος, το οποίο κοστίζει 500.000 ευρώ και αποτελεί δωρεά των Ιδρυμάτων Σταύρου Νιάρχου, Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η εγκατάσταση του νέου στεφανιογράφου δίνει τη δυνατότητα «για την εφαρμογή, καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου, της πρωτογενούς αγγειοπλαστικής (primary PCI) έναντι της μέχρι τώρα γνωστής πρακτικής της θρομβόλυσης».

Παράλληλα, η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας επισημαίνει την εμπειρία που πλέον έχει αποκτήσει η επιστημονική ομάδα του Καρδιολογικού Τμήματος, «απαρτιζόμενη από τον διευθυντή Γιώργο Κουδούνη και 11 επεμβατικούς και μη καρδιολόγους».

Από την πλευρά του, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος, εξέφρασε ευχαριστίες προς τους δωρητές, όπως και στον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Καθημερινά μετατρέπουμε το νοσοκομείο μας στο κέντρο υγειονομικής αναφοράς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μπροστά μας έχουμε ακόμη πολλή δουλειά. Ετσι και θα συνεχίσουμε».


NEWSLETTER