Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017 13:20

180 δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας στον Δήμο Οιχαλίας

Γράφτηκε από την
180 δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας στον Δήμο Οιχαλίας

Περισσότερα από 180 άτομα έκαναν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας στον Δήμο Οιχαλίας. Οι προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση έγιναν την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο από το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας "Πεταλούδα", σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Οιχαλίας και υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Επίσης το Σάββατο διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την οστεοπόρωση, όπου πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκε για να ακούσει τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη και τη διατροφή. Ομιλητές ήταν οι Γιώργος Πανομήτρος ειδικός ιατρός Γενικής Ιατρικής, Αγγελική Αθανασοπούλου νοσηλεύτρια RN,MDc και Αθηνά Ξυδιά κοινωνική λειτουργός του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Την εκδήλωση άνοιξε η κ. Ξυδιά, η οποία εξήγησε τα προβλήματα που αφορούν την τρίτη ηλικία από κοινωνιολογικής πλευράς. Ακολούθησε ο κ. Πανομήτρος, ο οποίος εξήγησε αναλυτικά στο κοινό τι είναι η οστεοπόρωση, ποιους αφορά και έδωσε πληροφορίες για την πρόληψη της νόσου. Τέλος, η κ. Αθανασοπούλου μίλησε για την πρόληψη των πτώσεων στην τρίτη ηλικία. Στη συνέχεια, η Ελένη Λιόντου υπεύθυνη εκδηλώσεων του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας "Πεταλούδα" παρουσίασε σημαντικά στοιχεία από την έρευνα που έκανε ο σύλλογος για την Ελλάδα, το πολύπλευρο έργο του καθώς και την κατάκτηση των πρώτων βραβείων στα παγκόσμια συνέδρια για τους Συλλόγους Οστεοπόρωσης, στο Μαϊάμι των ΗΠΑ και στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.


NEWSLETTER