Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 13:59

Δέσμευση Παππά για έξυπνο ψηφιακό νοσοκομείο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Η κυβέρνηση θα στηρίξει και θα χρηματοδοτήσει τη μετατροπή του Νοσοκομείου Καλαμάτας σε πρότυπο έξυπνο ψηφιακό νοσοκομείο.

Αυτό δεσμεύτηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο Νοσοκομείο, απ’ όπου ξεκίνησε τις συναντήσεις του στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος ενημέρωσε τον υπουργό για όλα τα ζητήματα και το στόχο να καταστεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας Υγειονομικό Κέντρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αναφέρθηκε στα έργα εξοικονόμησης πόρων που έχουν υλοποιηθεί κι έθεσε με ιδιαίτερη έμφαση τη δημιουργία στο νοσοκομείο ενός ακτινοθεραπευτικού κέντρου που θα καλύπτει τις ανάγκες θεραπείας των καρκινοπαθών σε επίπεδο Περιφέρειας. Ενημέρωσε, επίσης, για τις θετικές εξελίξεις της στελέχωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς τον τελευταίο χρόνο έχουν προσληφθεί 35 επικουρικοί ιατροί και 20 άτομα νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Στη συνέχεια εργαζόμενοι των υποστηρικτικών υπηρεσιών (καθαριότητα-εστίαση-φύλαξη) εξέφρασαν στον υπουργό τις ευχαριστίες τους για την αλλαγή στο εργασιακό τους καθεστώς που επέφερε η νομοθετική ρύθμιση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με την αποχώρηση των εργολαβικών συνεργείων, εξασφαλίζοντας για αυτούς αποδοχές που προσεγγίζουν το διπλάσιο ποσό σε σχέση με πριν.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας Δημήτρης Τσιλίκας βεβαίωσε ότι τα πράγματα στη στελέχωση έχουν βελτιωθεί κατά πολύ το τελευταίο διάστημα.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του ο κ. Παππάς ξεναγήθηκε στα έργα της αυτοπαραγωγής οξυγόνου και στο συγκρότημα των φωτοβολταϊκών.