Παρασκευή, 26 Μαϊος 2017 19:03

Εκδήλωση για τους επισκέπτες υγείας το Σάββατο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Εκδήλωση με θέμα «Ο επισκέπτης υγείας στις σύγχρονες προκλήσεις Υγείας» διοργανώνει αύριο, στο ξενοδοχείο "Rex" στην Καλαμάτα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας.

Η ημερίδα ξεκινά στις 8.30 π.μ. και θα διαρκέσει έως τις 3.30 μ.μ. Περιλαμβάνει εισηγήσεις σχετικά με το ρόλο και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο επισκέπτης υγείας ενώ περιλαμβάνει και συναντήσεις εργασίας για ανταλλαγή απόψεων, την καταγραφή προβλημάτων και την ενεργοποίηση των επισκεπτών υγείας. 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες υγείας και η συμμετοχή κοστίζει 10 ευρώ για τους επισκέπτες υγείας, 15 ευρώ για άλλους επαγγελματίες υγείας και δωρεάν για φοιτητές και ανέργους. Θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης και θα δοθούν Μόρια Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης. 

Εν τω μεταξύ χθες το απόγευμα η πρόεδρος του συλλόγου Δάφνη Χαλκιά και τα μέλη του προεδρείου Αννα Γκρόζου, Μαρία Πλευράκη, Κατερίνα Τσουγένη, Μαρία Σακουφάκη και Μανώλης Κλώθος έδωσαν σχετική συνέντευξη Τύπου. Αυτό που τόνισαν ήταν την αλλαγή πορείας του Πανελλήνιου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας προς την εξωστρέφεια. Η αυριανή εκδήλωση γίνεται άλλωστε στο πλαίσιο γνωριμίας τους με τους συναδέλφους τους από το νομό. Παράλληλα, η ημερίδα τους αυτή στοχεύει στο να ενημερώσει για το ποιος είναι ο ρόλος τους στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όπου ανήκουν ως ειδικότητα. Γιατί παρόλο που πολλοί μπερδεύουν τον ιατρικό επισκέπτη με τον επισκέπτη υγείας, ο ρόλος τους είναι πολύ διαφορετικός. Συγκεκριμένα η δουλειά τους έχει να κάνει με την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας στην κοινότητα, στο σχολείο, στο χώρο εργασίας. 

Νωρίτερα το πρωί οι εκπρόσωποι του συλλόγου επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο Καλαμάτας και συναντήθηκαν με εξειδικευμένους επαγγελματίες του χώρου τους. 

Ν.Κ.

 

* Στη φωτογραφία Α. Γκρόζου, Μ. Πλευράκη, Δ. Χαλκιά, Κ. Τσουγένη, Μ. Σακουφάκη, Μ. Κλώθος