Τρίτη, 30 Μαϊος 2017 07:53

«Μεσσηνιακές ημέρες σακχαρώδη διαβήτη»

Γράφτηκε από την
«Μεσσηνιακές ημέρες σακχαρώδη διαβήτη»

 

Η διοργάνωση "Μεσσηνιακές ημέρες σακχαρώδη διαβήτη" θα γίνει στην Καλαμάτα την Παρασκευή 2 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο με σύνθημα "Υψώνουμε ασπίδα προστασίας".

Η εκδήλωση γίνεται από το Σύλλογο Διαβητικών Μεσσηνίας "Η γλυκιά Μεσσηνία", με τη συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας και συντονιστής είναι ο Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης επίκουρος καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ. 

Στις 4 μ.μ. ξεκινούν δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης και θα διαρκέσουν ως τις 7 μ.μ. Η προσέλευση του κοινού έχει οριστεί στις 7 μ.μ. και στις 7.15 μ.μ. θα αρχίσουν οι χαιρετισμοί. Στις 7.45 μ.μ. ο κ. Χαλβατσιώτης θα μιλήσει με θέμα "Σακχαρώδης διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα". Στις 8.15 μ.μ. τη σκυτάλη παίρνει ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος χειρουργός, επιμελητής Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα "Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο". Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Οι "Μεσσηνιακές ημέρες σακχαρώδη διαβήτη" πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Ερευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των επιπλοκών του, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 15 Ιουνίου θα γίνει αντίστοιχη εκδήλωση στην Πύλο, στις 16 Ιουνίου στη Χώρα, στις 29 Ιουλίου στο Μελιγαλά και από Σεπτέμβριο - Οκτώβριο θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις σε Καρδαμύλη, Μεσσήνη, Κυπαρισσία, Γαργαλιάνους και Φιλιατρά. 


NEWSLETTER