Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 09:08

Απομάκρυναν γιατρό από την Κορώνη για να πάει στην... τουριστική Μάνη

Γράφτηκε από την
Απομάκρυναν γιατρό από την Κορώνη για να πάει στην... τουριστική Μάνη

 

Στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου στέλνει η 6η ΥΠΕ τον ειδικό παθολόγο του Περιφερειακού Ιατρείου Κορώνης, αφήνοντας την περιοχή εν μέσω τουριστικής περιόδου χωρίς γιατρό. Αυτό καταγγέλλει μιλώντας στην "Ε" η αντιδήμαρχος Πύλου - Νέστορος Πελαγία Λευτάκη, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο κόσμος στην Κορώνη και τις γύρω περιοχές το έμαθε και έχει ξεσηκωθεί.

Εν τω μεταξύ, το Περιφερειακό Ιατρείο έχει και μια αγροτική ιατρό, αλλά σύμφωνα με την αντιδήμαρχο αυτή θα πάρει σύντομα άδεια - ενώ αόριστες και μη δεσμευτικές θεωρεί τις υποσχέσεις της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας ότι θα τους στείλουν έναν άλλο ιατρό.

Πιο αναλυτικά, ο γιατρός φέρεται να ειδοποιήθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή από την 6η ΥΠΕ ότι χθες Δευτέρα θα έπρεπε να βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου στη Μάνη, καθώς αποσπάται εκεί για τρεις μήνες. Μάλιστα, η αντιδήμαρχος μας είπε ότι τηλεφώνησε και διαμαρτυρήθηκε έντονα στον υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρη Κωστακιώτη ο οποίος προσπάθησε να την καθησυχάσει ότι θα στείλουν άλλον ιατρό.

Η ίδια, πάντως, εκφράζει την απορία της λέγοντας ότι «δεν καταλαβαίνω με ποια κριτήρια παίρνουν τον γιατρό της Κορώνης που είναι ειδικός παθολόγος και εξυπηρετεί την Κορώνη και την ευρύτερη περιοχή. Είναι καλοκαίρι και λόγω τουριστικής περιόδου ο πληθυσμός πενταπλασιάζεται. Θα μπορούσαν να επιλέξουν έναν άλλον ιατρό από ένα πιο κοντινό κέντρο υγείας και να τον πάνε στον Αγιο Νικόλαο». Προσθέτει δε πως ο κόσμος στην περιοχή έχει ξεσηκωθεί με το θέμα αυτό και «αν προχωρήσει αυτή η ιστορία έχω μαζέψει και υπογραφές από τον κόσμο, και θα διαμαρτυρηθούμε μέσω Δημοτικού Συμβουλίου».  

Ν.Κ.


NEWSLETTER