Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017 10:34

Εξετάζεται η κατασκευή ξενώνα και βρεφονηπιακού σταθμού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Η δυνατότητα κατασκευής ενός ξενώνα για τους συνοδούς - συγγενείς των ασθενών και ενός βρεφονηπιακού σταθμού για τα παιδιά των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας, σε κτήμα απέναντι από το νοσοκομείο, εξετάστηκε χθες το μεσημέρι, σε επίσκεψη στο ίδρυμα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση. Αργότερα, στο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας, ο υπουργός συζήτησε τη δυνατότητα επέκτασης των υποδομών του σε γειτονικό οικόπεδο, με ΣΔΙΤ.

Αναλυτικά, στο νοσοκομείο, στη συνάντηση στο γραφείο του διοικητή Γ. Μπέζου, παρουσία των βουλευτών Γ. Κοζομπόλη και Π. Κωνσταντινέα, ο κ. Μπέζος έθεσε το αίτημα χρηματοδότησης για την προσθήκη ενός ορόφου πάνω από το κτήριο της Ψυχιατρικής Κλινικής 1.000 τ.μ., με στόχο τη χωροταξική  αποσυμφόρηση των υφιστάμενων κλινικών και τη δημιουργία νέων. Ο κ. Χαρίτσης είδε θετικά το αίτημα και δήλωσε πως θα εξεταστεί η χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο κ. Μπέζος έθεσε ακόμα το θέμα της στελέχωσης σε νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς υπάρχουν μεγάλα κενά.

Ο αναπληρωτής διοικητής Π. Μπασάκος υπεύθυνος για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ενημέρωσε ότι υπάρχει προμελέτη για να ολοκληρωθεί η λειτουργία του ιδρύματος, καθώς σήμερα οι Διοικητικές Υπηρεσίες και το Φαρμακείο είναι διασκορπισμένα στην πόλη.

Ο υπουργός είπε ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει ευκολία στην πρόσβαση εξεύρεσης χρηματοδοτήσεων, λόγω της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται και παρατήρησε πως τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας αποτελούν τα καλύτερα παραδείγματα με σωστή διαχείριση των πόρων και ιεράρχηση.

Για το θέμα του ξενώνα για τους συνοδούς - συγγενείς των ασθενών, στο κτήμα που ο δήμος παραχώρησε στην Εκκλησία για 99 χρόνια, συζητήθηκε η χρηματοδότηση από δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με πολύ συμφέροντες όρους και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ ο κ. Χαρίτσης ζήτησε στο θέμα αυτό να εμπλακούν όλοι οι τοπικοί φορείς και το νοσοκομείο.

Στη συνέχεια ο υπουργός μαζί με το υπόλοιπο κλιμάκιο (τη Μητρόπολη εκπροσώπησαν ο αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς και ο πολιτικός μηχανικός Γιώργος Μπουγάς) επισκέφθηκε το παραχωρηθέν κτήμα απέναντι από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, με στόχο να εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησης ξενώνα για τους συνοδούς - συγγενείς των ασθενών και βρεφονηπιακού σταθμού για τα παιδιά των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Στο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας το οποίο είχε επισκεφθεί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός εξέτασε τη δυνατότητα αναβάθμισης - επέκτασης των υποδομών του και άλλων σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων, σε διπλανό οικόπεδο του δήμου. Ο κ. Χαρίτσης παρατήρησε ότι εξετάζεται η χρηματοδότηση του έργου μέσω ΣΔΙΤ, όπως έχει γίνει σε παρόμοια έργα στην Κέρκυρα και τα Χανιά.

Γ.Σ.