Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017 09:51

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε δημότες της Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε δημότες της Μεσσήνης

 

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις παρέχονται σε δημότες της Μεσσήνης με το πρόγραμμα τηλεϊατρικής της Vodafone.

Το πρόγραμμα τηλεϊατρικής υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και καλύπτει τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, αλλά και όλους όσοι επιθυμούν να ελέγξουν άμεσα και εύκολα την κατάσταση της υγείας τους.

Τις εξετάσεις κάνει δωρεάν ο γενικός ιατρός Ηλίας Μανδηλάρης στο Περιφερειακό Ιατρείο Μαυροματίου. Αυτές περιλαμβάνουν ηλεκτροκαρδιογράφημα, έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας για την πιθανότητα άσθματος, μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης, μέτρηση πίεσης, μέτρηση του κορεσμού του αίματος σε οξυγόνο, μέτρησης ολικής χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων. Εφόσον δε ο γενικός ιατρός το κρίνει απαραίτητο, οι εξετάσεις αυτές μεταφέρονται αυτόματα στους καρδιολόγους/πνευμονολόγους του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, οι οποίοι αποστέλλουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση με τον ίδιο αυτόματο τρόπο. Το εν λόγω πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας (στην Πελοπόννησο με την υποστήριξη της 6ης ΥΠΕ) και του υπουργείου Ναυτιλίας και συμμετέχουν επιπλέον σε αυτό το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και η εταιρεία Vidavo.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο: 27240 51219 (Περιφερειακό Ιατρείο Μαυροματίου Ιθώμης).


NEWSLETTER