Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017 07:44

Ενημέρωση και εξετάσεις στο Μελιγαλά για το διαβήτη 

Γράφτηκε από την

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια μάστιγα του σακχαρώδους διαβήτη και να κάνουν δωρεάν εξετάσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (GHbA1c) θα έχουν αύριο Κυριακή οι κάτοικοι του Μελιγαλά, στο Πνευματικό Κέντρο «Μαρία Κάλλας».

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία ανήκει στον Σύλλογο Διαβητικών του νομού «Γλυκιά Μεσσηνία», ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο του Σακχαρώδους Διαβήτη από το 1998 και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Το ενημερωτικό πρόγραμμα «Μεσσηνιακές ημέρες σακχαρώδους διαβήτη: υψώνουμε ασπίδα προστασίας» για το 2017 συντονίζει συνολικά ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) Παναγιώτης Χαλβατσιώτης. 

Κατά τη διάρκειά του, θα γίνουν οι διαλέξεις: «Παιδική παχυσαρκία» από τον γενικό γιατρό στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά Ηλία Μανδηλάρη. «Σακχαρώδης διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα» από τον επίκουρο καθηγητή Παθολογίας ΕΚΠΑ Παναγιώτη Χαλβατσιώτη. «Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο» από τον χειρουργό - επιμελητή Χειρουργικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Την εκδήλωση έχει προσκληθεί να ευλογήσει και να προσφωνήσει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στις 7.15 μ.μ., κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών των επισήμων προσκεκλημένων, εκπροσώπων όλων των τοπικών αρχών. 

Το συνολικό πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους Καλαμάτας, Πύλου-Νέστορος, Οιχαλίας, Δ. Μάνης, Μεσσήνης και Τριφυλίας, τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (ΕΚΕΔΙ), του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), της Περιφέρειας Πελοποννήσου - Π.Ε. Μεσσηνίας, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.