Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017 22:20

Δωρεάν εξετάσεις σακχάρου στο Πεταλίδι

Γράφτηκε από την

Δωρεάν εξετάσεις σακχάρου θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι κάτοικοι του Πεταλιδίου την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΕΠ, όπου θα γίνεται επίσης και εξέταση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης.

Οι δωρεάν αυτές εξετάσεις -4 με 7 το απόγευμα για σάκχαρο και 7.30 με 9.30 το βράδυ για την αιμοσφαιρίνη- γίνονται στο πλαίσιο του ενημερωτικού προγράμματος “Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη: Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας” που υλοποιείται στον νομό μας με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας “Γλυκιά Μεσσηνία” και το οποίο συντονίζει συνολικά ο Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, επίκουρος καθηγητής Παθολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Π. Χαλβατσιώτης θα μιλήσει στο Πεταλίδι με θέμα “Σακχαρώδης διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα”, σε μια εκδήλωση στην οποία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση,  έχει προσκληθεί και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ενώ θα χαιρετίσει η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας Αθανασία Καρούνου.

Ηδη, μέχρι τώρα, το πρόγραμμα έχει υλοποιηθεί στην Καλαμάτα, την Πύλο, τη Χώρα και τον Μελιγαλά, ενώ μετά το Πεταλίδι παίρνουν σειρά η Καρδαμύλη (23 Σεπτεμβρίου), η Λογγά (30 Σεπτεμβρίου), η Μεσσήνη (3 Οκτωβρίου) και ο Αριστομένης (21 Οκτωβρίου). Μέσα στο δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα ακολουθήσουν ανάλογες εκδηλώσεις στην Κυπαρισσία, τους Γαργαλιάνους και τα Φιλιατρά.

Το συνολικό πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους Καλαμάτας, Πύλου - Νέστορος, Οιχαλίας, Δυτικής Μάνης, Μεσσήνης και Τριφυλίας, τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Ερευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (ΕΚΕΔΙ), του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), της Περιφέρειας Πελοποννήσου - Π.Ε. Μεσσηνίας, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).