Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 14:22

Η Τριχόπτωση στο μικροσκόπιο!

Γράφτηκε από την

 

«Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία». Αυτή είναι η χρυσή συμβουλή των ειδικών την οποία οφείλουμε να ακολουθούμε σε κάθε στάδιο της ζωής μας προκειμένου να διαφυλάξουμε την υγεία μας.

Όσον αφορά την τριχόπτωση, η χρήση προϊόντων περιποίησης και ενδυνάμωσης των μαλλιών, η διακοπή του καπνίσματος, η αποφυγή της συχνής βαφής, του σφιχτού πιασίματος και του επιθετικού ισιώματος των μαλλιών, καθώς και η υιοθέτηση διατροφής πλούσιας σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, είναι κάποια βασικά μέτρα πρόληψης που συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας της τρίχας και μπορεί να λάβει κανείς στη καθημερινότητα του.

- Τι γίνεται όμως όταν η αραίωση του τριχωτού συνεχίζεται; 

Η Ανδρογενετική Αλωπεκία είναι πιο συχνή μορφή αλωπεκίας, υπεύθυνης για το 95% των περιπτώσεων αραίωσης των μαλλιών. Υπολογίζεται ότι περίπου το 85% των ανδρών υποφέρουν από τριχόπτωση μετά την ηλικία των 50, ενώ το φαινόμενο δεν περιορίζεται στο ανδρικό φύλο, με το 40% των γυναικών να παρατηρούν σημαντική αραίωση και πτώση των μαλλιών  τους. Άλλες, λιγότερο συχνές μορφές Αλωπεκίας είναι η Γυροειδής, η Διάχυτη και η Ουλωτική Αλωπεκία.

- Η δυναμική αντιμετώπιση:

Η πρωτοποριακή μέθοδος εμφύτευσης μαλλιών Advanced FUE είναι αποδεδειγμένα  ο μόνος οριστικός τρόπος αποκατάστασης της Ανδρογενετικής και άλλων μορφών Αλωπεκίας, με ταχεία ανάρρωση και απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Σκοπός της εμφύτευσης μαλλιών Advanced FUE – σε αντίθεση με τη παλαιότερη μέθοδο FUT-Strip – είναι η λήψη τριχοθυλακίων από την δότρια περιοχή χωρίς τη δημιουργία μόνιμης ουλής. Στη συνέχεια, τα τριχοθυλάκια εισάγονται ένα προς ένα, ομοιόμορφα στη περιοχή όπου εντοπίζεται το πρόβλημα της αραίωσης. Καθώς πρόκειται για μια λεπτομερή και εξαιρετικά απαιτητική τεχνική, ο αριθμός των Παγκοσμίως αναγνωρισμένων γιατρών εξειδικευμένων στην εμφύτευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE είναι πολύ μικρός. Μεταξύ αυτών βρίσκεται ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Επιστημονικός Διευθυντής του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής και Μεταμόσχευσης Μαλλιών της Advanced Hair Clinics και μέλος της ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgery).

- Η ενίσχυση της θεραπείας:

Ανάλογα με τη περίπτωση, η ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση της τριχόπτωσης με τη μέθοδο Advanced FUE μπορεί να συνδυαστεί με συντηρητική φαρμακευτική αγωγή, όπως η Μινοξιδίλη, ή με την εφαρμογή νεότερων και πιο εξελιγμένων θεραπειών, όπως η θεραπεία PRP (Platelet Reach Plasma), για τη διατήρηση των υπάρχοντών μαλλιών. Η μέθοδος PRP αξιοποιεί τις αναπλαστικές ιδιότητες του πλάσματος και των ενεργοποιημένων αιμοπεταλίων του αίματος του ασθενή για την αποκατάσταση της λειτουργίας των τριχοθυλακίων στη περιοχή όπου γίνεται η έγχυση, με αποτέλεσμα την επαναδιέργεση των ανενεργών τριχοθυλακίων και τη φύτρωση νέων μαλλιών. Στην Advanced Hair Clinics, η συνεδρία τριχόπτωσης PRP περιλαμβάνεται απαραιτήτως στο πρωτόκολλο που εφαρμόζεται πριν και μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο Advanced FUE.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.advancedhairclinics.gr

ή καλέστε :

Αθήνα (Περιοχή Hilton, Βεντήρη 5): (+30) 210 6980451

Αθήνα (Κηφισιά, Λ. Κηφισίας 252): (+30) 210 6232220

Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 17): (+30) 2310 224240

Πάτρα (Ρήγα Φεραίου 98-100 & Γεροκωστοπούλου): (+30) 2610 226562 

Ρόδος (Εθν. Μακαρίου 28): (+30) 22410 32700

Λεμεσός (Γρίβα Διγενή 2): (+357) 25251040