Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 07:56

Καρδιολογικό συνέδριο από σήμερα στην Καλαμάτα 

Γράφτηκε από την

 

Δράσεις πρόληψης (με συνέδριο και σεμινάριο) ξεκινούν σήμερα στην Καλαμάτα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας και τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας.

Η τελετή έναρξης του Περιφερειακού Καρδιολογικού Συνεδρίου θα γίνει σήμερα στις 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Το συνέδριο, το οποίο γίνεται από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα διαρκέσει το διήμερο 22 - 23 Σεπτεμβρίου και θα γίνει στο “Filoxenia” για την επιμόρφωση των γιατρών που σχετίζονται με την καρδιαγγειακή ιατρική. 

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας (4.30 - 7.30 μ.μ.)  διοργανώνεται δωρεάν σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης για τους πολίτες, τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και τους επαγγελματίες υγείας, για το οποίο θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Για να δηλώσει κανείς συμμετοχή στο σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης μπορεί να στείλει τα στοιχεία του: ονοματεπώνυμο, ιδιότητα και ένα mail ή κινητό τηλέφωνο στο: lignos@hcs.gr. 

Μετά το σεμινάριο, στον ίδιο χώρο (Πνευματικό Κέντρο, 7.30 μ.μ.) διακεκριμένοι επιστήμονες θα ενημερώσουν με εύληπτες και σύντομες ομιλίες την τοπική κοινωνία για την πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων, που αποτελούν την πρώτη αιτία θνησιμότητας στην Ελλάδα. Οι ομιλίες αφορούν την πρόληψη από το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, την υπέρταση, τη χοληστερίνη και γενικότερα την αξία της πρόληψης στην καθημερινή ζωή.