Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 16:20

Δωρεάν εξετάσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης στη Λογγά 

Γράφτηκε από την

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια μάστιγα του σακχαρώδους διαβήτη, αλλά και να κάνουν δωρεάν εξετάσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (GHbA1c), θα έχουν αυτό το Σάββατο οι κάτοικοι της Λογγάς και την επόμενη Τρίτη 3 Οκτωβρίου οι κάτοικοι της Μεσσήνης. 

Οι μετρήσεις και οι ομιλίες θα γίνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Λογγάς και στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης αντίστοιχα.  

Ειδικότερα, στη Λογγά και στη Μεσσήνη τις αντίστοιχες ημερομηνίες, από τις 4 έως τις 7 μ.μ. θα διενεργηθούν δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης, ενώ από τις 7.15 έως τις 9.30 μ.μ. θα διεξαχθεί το ενημερωτικό πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο του ενημερωτικού προγράμματος, στη Λογγά θα δοθούν οι διαλέξεις: «Σακχαρώδης διαβήτης, μια σύγχρονη μάστιγα» από τον επίκουρο καθηγητή Παθολογίας ΕΚΠΑ Παναγιώτη Χαλβατσιώτη και «Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο» από τον χειρουργό-επιμελητή Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Εκ μέρους του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία» θα απευθύνει χαιρετισμό η γενική γραμματέας Αννα Κορμπίλα. 

Στη Μεσσήνη, εκτός από τις δύο παραπάνω διαλέξεις, θα δοθεί επιπλέον και η διάλεξη «Διαβήτης και καρδιά» από τον ειδικό καρδιολόγο-επιμελητή Α’ της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Μανώλη Μάκαρη. Χαιρετισμό θα απευθύνει η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία» Αθανασία Καρούνου.  

Η εν λόγω πρωτοβουλία ανήκει στον Σύλλογο Διαβητικών του νομού «Γλυκιά Μεσσηνία», σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης, και τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Ερευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδους Διαβήτη και των Επιπλοκών του (ΕΚΕΔΙ), του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), της Περιφέρειας Πελοποννήσου - Π.Ε. Μεσσηνίας, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.