Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 10:29

Αρθροσκοπήσεις, αρθροπλαστικές και επεμβάσεις χιαστών ή μηνίσκου στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον

 

Σημαντικές χειρουργικές επεμβάσεις και αντιμετωπίσεις περιστατικών στον τομέα της ορθοπαιδικής γίνονται πλέον στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, πολλές από τις οποίες μάλιστα για πρώτη φορά στα χρονικά του νοσοκομείου, ενώ άλλες μετά από μία πενταετία τουλάχιστον.

Η παρουσία από τον περασμένο Φεβρουάριο του Σωτήρη Νταβέλη, ενός νέου δραστήριου ορθοπαιδικού, με εξειδίκευση στο εξωτερικό στις αθλητικές κακώσεις, έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. 

Οπως σημειώνει και ο ίδιος μιλώντας στην «Ε», πλέον ο μεγαλύτερος αριθμός των περιστατικών αντιμετωπίζεται στο νοσοκομείο, ενώ τονίζει ότι πρόκειται για ένα ασφαλές ίδρυμα, χωρίς να χρειάζεται ο ασθενής να ταλαιπωρηθεί και να μετακινηθεί. Για πρώτη φορά έχουν αντιμετωπιστεί αρθροσκοπικοί καθαρισμοί αλλά και επεμβάσεις χιαστών, καθώς και επεμβάσεις μηνίσκου και αρθροπλαστικές γονάτου και ισχίου. Προσθέτει πως πλέον καλύπτεται ο μεγαλύτερος βαθμός της καταγματολογίας εκτός και αν πρόκειται για κάτι εξειδικευμένο, καθώς και ό,τι έχει σχέση με αθλητικές κακώσεις γονάτου ή ώμου. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν γίνει ήδη δύο αρθροσκοπικοί καθαρισμοί ώμου και τέσσερις χιαστοί και αυτά για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. 

Τόνισε επίσης ότι υπάρχει συνεργασία και με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, με το οποίο «διατηρούμε ανοιχτή πόρτα και μάλιστα την προηγούμενη Παρασκευή ήταν να κάνουμε επέμβαση σε ασθενή με την παρουσία καθηγητού, η οποία την τελευταία στιγμή αναβλήθηκε λόγω κρυώματος του ασθενούς». Οσο για τη δουλειά που γίνεται στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας τόνισε: «Οι γιατροί που δουλεύουν εδώ, δουλεύουν με φιλότιμο, δύσκολα φεύγει από εδώ περιστατικό, το νοσοκομείο δουλεύει, ευχής έργο θα ήταν να έχουμε και άλλους γιατρούς. Σημαντικό είναι ότι το νοσοκομείο δεν έχει λοιμώξεις, ειδικά ο χειρουργικός τομέας. Εγώ χειρουργώ εδώ 8 μήνες, μια επιπλοκή λοίμωξης σε τραύμα δεν έχουμε, υπάρχει πολύ καθαρό περιβάλλον, το νοσηλευτικό προσωπικό προσέχει πάρα πολύ την αντισηψία. Αυτό είναι πολύ σημαντικό ιδιαίτερα στο τραύμα, είναι ένα ασφαλές νοσοκομείο».

Και κατέληξε λέγοντας: «Ο κόσμος μπορεί να εμπιστευτεί το νοσοκομείο, μπορεί να μείνει εδώ και να αντιμετωπιστεί το μεγαλύτερο ποσοστό της ορθοπαιδικής, από τα εξωτερικά ιατρεία μέχρι τα χειρουργεία. Είναι ένα νοσοκομείο-κόσμημα που δεν υστερεί σε τίποτα από εφάμιλλα νοσοκομεία αντίστοιχης δυναμικότητας. Είναι πολύ καλά οργανωμένο, πολύ καθαρό και υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με το νοσηλευτικό προσωπικό».

Κ.Μπ.