Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017 08:09

Εξετάσεις για διαβήτη σε Γαργαλιάνους και Φιλιατρά

Γράφτηκε από την
Εξετάσεις για διαβήτη σε Γαργαλιάνους και Φιλιατρά

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια μάστιγα του σακχαρώδους διαβήτη και να κάνουν δωρεάν εξετάσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (GHbA1c), θα έχουν την Τρίτη 24 Οκτωβρίου οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων (Μπρίσκειος Βιβλιοθήκη) και την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου οι κάτοικοι των Φιλιατρών (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημοτικού καταστήματος).

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Σύλλογο Διαβητικών «Γλυκιά Μεσσηνία», ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο του σακχαρώδους διαβήτη από το 1998 και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, ο σύλλογος αναλαμβάνει συχνά σημαντικές πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη. Μια από αυτές είναι το ενημερωτικό πρόγραμμα «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδους Διαβήτη: Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας» για το 2017, το οποίο συντονίζει συνολικά ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Κατά τη διάρκειά του, στους Γαργαλιάνους θα δοθούν οι διαλέξεις «Σακχαρώδης Διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα», από τον κ. Χαλβατσιώτη, «Είναι απαραίτητη η ινσουλίνη στον διαβητικό;» από την ενδοκρινολόγο Λιάνα Τζιφα-Λούρα, και «Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο», από τον χειρουργό, επιμελητή της Χειρουργικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Στα Φιλιατρά, θα δοθούν οι διαλέξεις «Παχυσαρκία και Διαβήτης» από την ενδοκρινολόγο Αρετή Κορακοβούνη, «Σακχαρώδης Διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα», από τον Παναγιώτη Χαλβατσιώτη και «Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο», από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Και στις δύο εκδηλώσεις χαιρετισμό θα απευθύνει, μεταξύ άλλων, και η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών «Γλυκιά Μεσσηνία», Αθανασία Καρούνου.


NEWSLETTER