Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 10:32

6 νέοι γιατροί πιάνουν δουλειά σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία 

Γράφτηκε από την
6 νέοι γιατροί πιάνουν δουλειά σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία 

 

Συνολικά 6 νέοι γιατροί και 9 νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό πιάνουν δουλειά στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.

Ηδη ένας επικουρικός ψυχίατρος παρουσιάζεται αυτές τις μέρες για να αναλάβει καθήκοντα και ένας ακόμα συνάδελφός του αναμένεται να ενταχθεί στο δυναμικό της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας το 1ο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από το διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργο Μπέζο, μέσα στο Δεκέμβριο προσλαμβάνονται 1 παθολόγος-ογκολόγος, 1 ωτορινολαρυγγολόγος και 2 οφθαλμίατροι. Οι οφθαλμίατροι δε, θα κάνουν και τακτικό οφθαλμολογικό ιατρείο στην Κυπαρισσία, για να διευκολύνονται οι ασθενείς από αυτή την περιοχή.

Επίσης με βάση τα αποτελέσματα πριν δύο ημέρες του ΟΑΕΔ και του ΑΣΕΠ, τις επόμενες ημέρες αναλαμβάνουν εργασία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 2 ΤΕ Ραδιολογίας-Ακτινολογίας,  2 ΔΕ Ιατρικών Συσκευών και 2 ΔΕ Νοσηλευτικής. Στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας αναλαμβάνουν 1 ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων και 2 ΥΕ τραυματιοφορείς.

Σημειώνεται ότι στον οργανισμό του Νοσοκομείου Καλαμάτας υπάρχουν 45 θέσεις ειδικευομένων ιατρών και σύμφωνα με στοιχεία της διοίκησης του νοσοκομείου έχουν καλυφθεί οι 38. Οι Κλινικές με τις μεγαλύτερες ελλείψεις, η Χειρουργική και οι δύο Παθολογικές Κλινικές, έχουν ενισχυθεί με 5 θέσεις και 10 θέσεις αντίστοιχα. 

Εν τω μεταξύ μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες για την εγκατάσταση του συγκροτήματος επεξεργασίας μολυσματικών αποβλήτων και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου η εγκατάσταση θα έχει ολοκληρωθεί. Το Δεκέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει και η επεξεργασία στο σύνολο των νοσοκομειακών αποβλήτων, μειώνοντας κατά 80% τον όγκο τους και 25% το βάρος τους. Τα οικονομικά οφέλη δε που θα προκύψουν για τη νοσοκομειακή μονάδα θα ανέλθουν σύμφωνα με το διοικητή της Γιώργο Μπέζο στα 100.000 έως 150.000 ευρώ το χρόνο. 

Επίσης, μέσα στο Νοέμβριο ξεκινά η ανακαίνιση της Παιδιατρικής Κλινικής από τη δωρεά της “Καρέλια Α.Ε.” και αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του ίδιου μήνα. Παράλληλα μαθαίνουμε ότι ολοκληρώνεται η νέα πρόταση-μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση όλων των δομών υγείας της Μεσσηνίας, στα πλαίσια της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ν.Κ.


NEWSLETTER