Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017 13:31

Ενημέρωση για την πρόληψη των πτώσεων στην τρίτη ηλικία από Νοσοκομείο Καλαμάτας και «Παπαδοπούλειον»

Γράφτηκε από την

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας και το πρόγραμμα προαγωγής υγείας «Βαδίζοντας σταθερά», σε συνεργασία με τον Οίκο Φιλοξενίας «Παπαδοπούλειον» θα υλοποιήσουν ενημερωτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την πρόληψη των πτώσεων στην τρίτη ηλικία.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή στις 11 π.μ. στο χώρο του «Παπαδοπουλείου» Οίκου Φιλοξενίας. Ο στόχος της είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με τις πτώσεις, την πρόληψη και την αντιμετώπισή τους.

Απευθύνεται σε άτομα άνω των 50 ετών και στα μέλη των οικογενειών τους, στους φροντιστές και τους οικείους τους και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Η εκστρατεία αυτή ευαισθητοποίησης και πρόληψης δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας - Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας, με την αρωγή του διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργου Μπέζου.

Επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Γεωργία-Αγγελική Αθανασοπούλου και υπεύθυνοι υλοποίησης του προγράμματος οι Μαρία Γκούζου, Θεοδώρα Δεμερτζή, Γεωργία-Αγγελική Αθανασοπούλου και Ευαγγελία Τσουλάκου.

Η ομάδα εργασίας απαρτίζεται από τους Αγαπούλα Αναστασίου, Αθανασία Μανωλοπούλου, Ευσταθία Μπούνα, Πολυξένη Περιχάρου και Σταυρούλα Μανωλοπούλου. Επιστημονική ομάδα «Παπαδοπούλειον»: Κωνσταντίνος Κρεμμυδάς (νευρολόγος), Γκόλφω Δημητροπούλου (ιατρός- εξειδικευθείσα στην Γηριατρική).

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Κωνσταντίνος Κρεμμυδάς νευρολόγος, επιστημονικός διευθυντής “Παπαδοπούλειον”. Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι 

Μαρία Γκούζου ΠΕ Νοσηλευτικής, MSc, PhD, διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και Θεοδώρα Δεμερτζή TE Νοσηλευτικής, τομεάρχης Εργαστηριακού Τομέα Νοσοκομείου Καλαμάτας. 

 

ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Κωνσταντίνος Κρεμμυδάς επιστημονικός διευθυντής “Παπαδοπούλειον”, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Αιτιολογία αναίτιων πτώσεων». Γκόλφω Δημητροπούλου ιατρός με εξειδίκευση στην Γηριατρική, “Παπαδοπούλειον”, με θέμα «Αλλαγές του ανθρώπου στην τρίτη ηλικία». Θανάσης Κάτσος επιμελητής Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής Νοσοκομείου Καλαμάτας, με θέμα «Mυοσκελετικά προβλήματα στην τρίτη ηλικία». Ευσταθία Μπούνα ΤΕ επισκεπτριών υγείας Νοσοκομείου Καλαμάτας, με θέμα «Παρουσίαση προγράμματος ΗΠΙΟΝΗ-Βαδίζοντας σταθερά». Γεωργία-Αγγελική Αθανασοπούλου ΠΕ νοσηλεύτρια, MSc, Νοσοκομείο Καλαμάτας, με θέμα «Πρόληψη πτώσεων στην τρίτη ηλικία». Αγαπούλα Αναστασίου ΤΕ επισκεπτριών υγείας, Νοσοκομείο Καλαμάτας, με θέμα «Διατροφή για υγιή οστά». Σταυρούλα Μανωλοπούλου ΤΕ φυσικοθεραπεύτρια και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Otago, ειδικού προγράμματος εκγύμνασης πρόληψης πτώσεων, μέλος του Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών Νομού Μεσσηνίας-Λακωνίας και του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών Ελλάδος, με θέμα «Γνωριμία με το Otago».