Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 09:02

Εξοπλισμός 2 εκατ. ευρώ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Εξοπλισμός 2 εκατ. ευρώ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

 

Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, συνολικής δαπάνης 2.000.000 ευρώ, προμηθεύεται το Νοσοκομείο Καλαμάτας μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, όπως γνωστοποιεί η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος με ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μέχρι τον Μάιο αναμένεται να έχουν παραληφθεί 20 μηχανήματα αιμοκάθαρσης, ένας πλήρης βρογχοσκοπικός πύργος και ένα σύστημα βιντεοαρθροσκόπησης υψηλής ευκρίνειας, η προμήθεια των οποίων θα γίνει μέσω χρηματοδότησης ύψους 550.000 ευρώ, ποσό που διέθεσε το υπουργείο Υγείας από το τομεακό του πρόγραμμα, μετά από την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα γίνει η διακήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια ενός ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος συνολικού προϋπολογισμού 380.000 ευρώ, με χρηματοδότηση που έλαβε το Νοσοκομείο Καλαμάτας από το αποθεματικό του υπουργείου Υγείας τέλους του 2017.

Ολοκληρώνεται εξ άλλου, σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, πίστωση που έλαβε το Νοσοκομείο Καλαμάτας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017.

Ο εν λόγω εξοπλισμός αφορά α) δύο συστήματα βιντεολαπαροσκόπησης HD, β) έναν ενδοσκοπικό πύργο ΩΡΛ HD, γ) δύο συστήματα υπερηχοτομογραφίας καρδιολογικής χρήσης, δ) ένα σύστημα επεξεργασίας νερού, ε) 7 σκιαλυτικές λυχνίες με δορυφόρο, τύπου LED, στ) έναν τομογράφο οπτικής συνοχής OCT, ζ) ένα νευροχειρουργικό μικροσκόπιο και η) δύο υπερηχοτομογράφους γενικής χρήσης.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρεται στην ικανοποίηση που εξέφρασε ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος για τις εξελίξεις αυτές, όπως επίσης και στις ευχαριστίες του προς τους υπουργούς Ανδρέα Ξανθό, Παύλο Πολάκη και Αλέξη Χαρίτση, καθώς και προς τους συνεργάτες στο νοσηλευτικό ίδρυμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.


NEWSLETTER