Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 14:58

6 αιτήσεις για 2 θέσεις ψυχιάτρου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
6 αιτήσεις για 2 θέσεις ψυχιάτρου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας


Συνολικά έξι αιτήσεις υποβλήθηκαν για τις δύο θέσεις (μια ψυχιάτρου και μια παιδοψυχιάτρου) που προκήρυξε στα μέσα του Δεκεμβρίου το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Χθες ήταν η τελευταία μέρα υποβολής των αιτήσεων και, όπως ενημέρωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος, “εμφανίστηκαν 3 αιτήσεις ψυχιάτρων και 3 αιτήσεις παιδοψυχίατρων”. Ο ίδιος έθεσε μάλιστα ως στόχο “το αργότερο το Πάσχα να έχουν βγει τα ΦΕΚ διορισμού”.
Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Υγείας ενέκρινε επιπλέον, στις 14 του περασμένου Δεκεμβρίου, την προκήρυξη μιας μόνιμης θέσης παιδοψυχιάτρου στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καλαμάτας, και ακόμα μιας  μόνιμης θέσης ψυχιάτρου στη νοσηλευτική μονάδα Καλαμάτας.
Οπως έχει γράψει η “Ε”, το νοσοκομείο ποτέ δεν διέθετε παιδοψυχίατρο και πολλές οικογένειες χρειάζεται να μετακινούνται σε κρατικές δομές εκτός Μεσσηνίας για να παρακολουθείται το παιδί τους από τη συγκεκριμένη ειδικότητα. Η πρόσληψή του λοιπόν θα λύσει θέματα που αφορούν τη διάγνωση, την υποστήριξη, αλλά και τη σταθερή παρακολούθηση παιδιών και εφήβων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι στην Καλαμάτα, ακόμα και ως ελεύθεροι επαγγελματίες, υπάρχουν μόνο δύο ιδιώτες παιδοψυχίατροι, οπότε όταν αναλάβει πλέον καθήκοντα παιδοψυχίατρος στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας θα λυθούν σε έναν μεγάλο βαθμό οι διαγνωστικές ανάγκες και το κενό που υπάρχει στο νομό στην παρακολούθηση παιδιών και εφήβων από μια δημόσια δομή.
Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER