Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 08:33

Οπτικοί της Καλαμάτας κατά ΕΟΠΥΥ για τη νέα σύμβαση προμήθειας γυαλιών (βίντεο)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Οπτικοί της Καλαμάτας κατά ΕΟΠΥΥ για τη νέα σύμβαση προμήθειας γυαλιών (βίντεο)

 

Με τη νέα σύμβαση που προωθεί ο ΕΟΠΥΥ για την προμήθεια γυαλιών στους ασφαλισμένους, καταδικάζει τα οπτικά καταστήματα σε αφανισμό.

Αυτό τόνισαν χθες οι ιδιοκτήτες οπτικών καταστημάτων της Καλαμάτας, ενημερώνοντας για την αντίδραση της Πανελλήνιας Ενωσης Οπτικών και Οπτομετρών.

Μιλώντας εκ μέρους των τοπικών οπτικών, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ενωσης Χρήστος Τσάμης επέκρινε τον ΕΟΠΥΥ και την κυβέρνηση πως “κάνουν μια προσέγγιση κακοποίησης των οπτικών”. Παρατήρησε ότι η νέα σύμβαση είναι γραμμένη στο πόδι, από άσχετους. Ανέφερε ότι ζητούν από τους οπτικούς να χρηματοδοτήσουν το κράτος σε μια περίοδο κρίσης και βάζουν σε αντιπαράθεση τους καταναλωτές - ασφαλισμένους με τους οπτικούς. Επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι “ο οπτικός δεν μπορεί να πουλάει προϊόντα 100 ευρώ και να μην παίρνει πίσω ούτε 10”, ενώ εξήγησε πως “ο οπτικός έχει το δικαίωμα να εισπράξει 100 ευρώ, για οποιαδήποτε συνταγή, ακόμα και όταν κοστίζει 1.000 ευρώ”. Ακόμα, παρατήρησε ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει 9,5 εκ. ευρώ στους οπτικούς από τις περσινές συνταγές.

Στη χθεσινή ενημερωτική συνάντηση παρέστησαν ακόμα οι οπτικοί Ηλίας Αλεξόπουλος, Ευθυμία Βασιλαδιώτη, Ολγα Τσάμη, Μάγδα Αλεξοπούλου, Σταύρος Παναγιωτόπουλος, Λάμπρος Βαλσαμάκης, Νικήτας Μπούνας, Γιάννης Μιχόπουλος, Μάρθα Σινάπη.

Σε επιστολή της προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, η Πανελλήνια Ενωση Οπτικών και Οπτομετρών σημειώνει: “Αγαπητοί ασφαλισμένοι οι οπτικοί-οπτομέτρες της χώρας μας αποφάσισαν να μην υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για την προμήθεια γυαλιών για τους εξής λόγους: 1) Ο ΕΟΠΥΥ από τα ταμεία τα οποία συγχωνεύτηκαν σε αυτόν μας χρωστάει ληξιπρόθεσμα από το 2011. 2) Μας επιβάλλει κούρεμα στην αξία των διατακτικών, το οποίο μπορεί να φτάσει και το 30% της αξίας, των προϊόντων για τα οποία θα έχουμε ήδη πληρώσει ακόμα και φόρους. 3) Ισχυρίζεται ότι θα μας πληρώνει μετά από 90 μέρες. Εμείς αναρωτιόμαστε γι’ αυτό το διάστημα πώς θα χρηματοδοτήσουμε τις αδύνατες επιχειρήσεις μας μετά από 7 χρόνια κρίσης; 4) Συνάδελφοι οι οποίοι περιήλθαν σε δεινή οικονομική κατάσταση και οι οποίοι έχουν οφειλές λόγω της κρίσης που επιδεινώθηκαν με τις απλήρωτες διατακτικές ασφαλιστικών ταμείων (δηλαδή κατάσταση όπως αυτή που προτείνεται ξανά), δεν θα παίρνουν τίποτα και θα τους παρακρατείται όλο το ποσό. 5) Προτείναμε στον ΕΟΠΥΥ να βοηθήσουμε αναλαμβάνοντας εμείς όλη την γραφειοκρατία, ώστε ο ασφαλισμένος να μην ταλαιπωρείται σε ουρές, με την προϋπόθεση η είσπραξη να γινόταν αποκλειστικά και μόνο από αυτόν. Και σε αυτό ήταν αρνητικός ο ΕΟΠΥΥ. 6) Και το σημαντικότερο μας καλεί να υπογράψουμε σύμβαση που δεν έχουμε δει, ανακοινώνοντας στους ασφαλισμένους ότι το καθεστώς αλλάζει!!! (τα συμπεράσματα δικά σας).

Τελικά η κυβέρνηση και ο ΕΟΠΥΥ θέλει να κλείσουμε τα μαγαζιά μας; Το ν’ απομονώνεις κάθε φορά έναν επαγγελματικό κλάδο (π.χ. φαρμακοποιούς, λογοθεραπευτές κ.λπ.) και να τον φέρνεις αντιμέτωπο δήθεν με τα συμφέροντα των ασφαλισμένων, αντίκειται σε κάθε έννοια δικαίου και ηθικής και πρέπει να σταματήσει άμεσα. Αν θέλει να μειώσει τις δαπάνες να το πει καθαρά. Ολο αυτό γίνεται για να μην μας πληρώνει ή να κουρεύει τα δεδουλευμένα, ενώ πρώτα ήταν αναγκασμένος να πληρώνει τους ασφαλισμένους ατομικά. Γίνεται επιπλέον σαφές ότι επιχειρείται βίαιη αλλαγή του επιχειρηματικού τοπίου στον κλάδο των οπτικών, εξυπηρετώντας τι; Καλούμε λοιπόν τους ασφαλισμένους να δείξουν κατανόηση και αλληλεγγύη απέναντι σε έναν κλάδο ο όποιος προστατεύει τη δημόσια υγεία. Εχουμε προτάσεις και λύσεις αλλά δυστυχώς δεν μας το επιτρέπουν. Αντίθετα μας ωθούν στην εξόντωση”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER