Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 08:46

Σημαντικές ελλείψεις εξοπλισμού στα πρώην ιατρεία ΙΚΑ

Γράφτηκε από την
Σημαντικές ελλείψεις εξοπλισμού στα πρώην ιατρεία ΙΚΑ

 

Σημαντικές ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας (δηλαδή τα πρώην ιατρεία ΙΚΑ, στην Πλάτωνος) κατέγραψε η συνάντηση που είχαν χθες ο επιστημονικά και διοικητικά υπεύθυνος διευθυντής του Κέντρου Παναγιώτης Κατσαφάδος και ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι είναι απολύτως απαραίτητη η προμήθεια ενός ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος, ενός ψηφιοποιητή, ενός υπερήχου γενικής χρήσης, ενός υπερήχου καρδιολογικής χρήσης, ενός καρδιογράφου και τριών οδοντιατρικών εδρών.

Στη συνάντηση -στην οποία μετείχαν και στελέχη από την Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Καλαμάτας- έγινε καταγραφή των βασικών αναγκών της μονάδας σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και συζητήθηκε, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, “η ωρίμανση σχετικής πρότασης, ώστε να υποβληθεί άμεσα σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα”. Τη σύνταξη της πρότασης θα αναλάβει το νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Στον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας στην αποφόρτιση του νοσοκομείου εστίασε, από την πλευρά του, ο διοικητής του Γ. Μπέζος, σημειώνοντας -μεταξύ άλλων- ότι επιβάλλεται “να συνεργαζόμαστε στενά με τους φορείς της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας διότι κοινός μας στόχος είναι η υψηλότερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Στόχος μας να προχωρήσουμε από κοινού, ώστε η μονάδα να αναβαθμιστεί ιατροτεχνολογικά. Σε αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε το επόμενο διάστημα, ώστε αξιοποιώντας κοινοτικούς πόρους το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας να εφοδιαστεί με σύγχρονο και απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό”.


NEWSLETTER