Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018 08:23

Με μήνυση απειλεί το Μπέζο η ΠΟΕΔΗΝ - “Καλές Απόκριες” λέει ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Στο... σκαμνί απειλεί η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) να καθίσει το Γιώργο Μπέζο, μαζί με άλλους διοικητές νοσοκομείων της χώρας, αν σε 5 ημέρες δεν επανέλθει στη Διοικητική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Καλαμάτας ως υποδιευθύντρια η Ευγενία Πουλογιαννοπούλου - η οποία απομακρύνθηκε με απόφαση Μπέζου από τη θέση αυτή στα τέλη του περασμένου χρόνου.

Αυτό “έταξε” χθες από την Καλαμάτα στον διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος επιτέθηκε προσωπικά στο Γ. Μπέζο για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους ασθενείς τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, αλλά και για τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ο συνδικαλιστής κατηγόρησε το διοικητή του Νοσοκομείου ότι με επικοινωνιακά τερτίπια διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Χρησιμοποίησε φράσεις όπως “ο κ. Μπέζος νομίζει ότι τρώμε κουτόχορτο και ότι μπορεί να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα” και τον προέτρεψε να... παραιτηθεί, λέγοντας ότι ο ίδιος αυτό θα έκανε αν ήταν διοικητής νοσοκομείου και ήξερε ότι από την Αθήνα μέχρι την Καλαμάτα υπάρχουν μόλις 14 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

 

ΔΙΟΡΙΑ 5 ΗΜΕΡΩΝ

Ο συνδικαλιστής Μιχ. Γιαννάκος έφτασε χθες το μεσημέρι από την Αθήνα στην Καλαμάτα, και από το γραφείο του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου κατήγγειλε “αυθαίρετες και παράνομες διώξεις προϊσταμένων και στελεχών δημόσιων νοσοκομείων από τους διοικητές”. Είπε ότι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο Γιώργος Μπέζος καθαίρεσε την υποδιευθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας Ευγενία Πουλογιαννοπούλου και αν δεν την επανατοποθετήσει στη θέση αυτή μέσα σε 5 μέρες θα καταθέσει συμπληρωματική μήνυση στο διοικητή του Νοσοκομείου, για να καθίσει στο σκαμνί κατηγορούμενος μαζί με άλλους διοικητές που έχει μηνύσει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σε διευκρινιστικές ερωτήσεις της “Ε”, ο Μιχ. Γιαννάκος είπε ότι η υποδιευθύντρια εκδιώχθηκε από τη θέση της από τον Γ. Μπέζο χωρίς καμία αιτιολογία, και χαρακτήρισε την πράξη του διοικητή “ρεβανσιστική, ηγεμονική και ρουσφετολογική, γιατί έχει κάποια άλλη στο μυαλό του για τη θέση”.

Για το ζήτημα αυτό το λόγο πήραν επίσης οι Γιώργος Μαθιόπουλος, αναπληρωτής γραμματέας ΠΟΕΔΗΝ και πρόεδρος Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, καθώς και ο σύμβουλος του συνδικαλιστικού φορέα Βασίλης Μιχαλόπουλος, μιλώντας για παράνομη πράξη και παρατυπία Μπέζου.

 

ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Μιχάλης Γιαννάκος επιτέθηκε επίσης στον Γιώργο Μπέζο και για την υπερπροβολή -όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε- του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Είπε συγκεκριμένα ότι για να φαίνεται πετυχημένος ως διοικητής ο Γ. Μπέζος χρησιμοποιεί επικοινωνιακά κόλπα, αλλά όλη αυτή η προβολή είναι αναντίστοιχη με τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι δύο νοσηλευτικές μονάδες, Καλαμάτας και Κυπαρισσίας. Μίλησε για μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και κατήγγειλε ότι ο διοικητής πήγε να αιφνιδιάσει το Διοικητικό Συμβούλιο και παράνομα να πάρει έγκριση για προσλήψεις προσωπικού με μπλοκάκι. Είπε ακόμα ότι στο νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου οφείλονται 4.000 ρεπό, ενώ το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας γιατί δεν έχει ιατρούς βασικών ειδικοτήτων.

Συμπληρωματικά ο Γ. Μαθιόπουλος σημείωσε ότι κάθε μήνα γίνονται από την Καλαμάτα 40-50 διακομιδές ασθενών προς κεντρικά νοσοκομεία, λέγοντας ότι από αυτό και μόνο φαίνονται οι ελλείψεις στις νοσηλευτικές μονάδες της Μεσσηνίας.

Ν.Κ.

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΕΖΟΥ ΜΕΣΩ FACEBOOK

Εν τω μεταξύ ο Γιώργος Μπέζος, όταν πληροφορήθηκε το περιεχόμενο των δηλώσεων Γιαννάκου, του απάντησε στον ίδιο τόνο μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, με τίτλο “Ακου πρόεδρος Γιαννάκε... Εδώ δεν παίζουμε!”.

Στο κείμενο που ακολουθεί ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας αναφέρει αναλυτικά:

“Σήμερα πληροφορήθηκα και ενώ ήμουν σε συνάντηση εργασίας στην 6η ΥΠΕ, ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Γιαννακός, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Καλαμάτας και έδωσε συνέντευξη Τύπου απειλώντας με ότι θα με καταγγείλει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για παράβαση καθήκοντος.

Καταρχήν χαίρομαι που ο Γιαννακός δεν βρήκε σήμερα ένα νοσοκομείο να καταρρέει, όπως συνηθίζει να λέει όταν βγαίνει στα κανάλια και μιλάει για τα Νοσοκομεία...

Κατά δεύτερον και σημαντικότερον, έχω να του πω το εξής: άκου Γιαννακέ, πήγαινε όπου θέλεις. Σε προκαλώ και σε προσκαλώ εγώ να πας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να πας σήμερα. Γιατί αυτό μου το έχεις πει ότι θα το κάνεις εδώ και κάνα - δυο μήνες και ακόμη περιμένω. Συνεπώς μη παίζεις με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου μας ως εργατοπατέρας και μην προσπαθείς με τέτοιους τρόπους να τους υφαρπάξεις τα ψηφαλάκια για τις εκλογές που έχεις μεθαύριο...

Κατά τα άλλα, αναγνωρίζω την αγωνία σου να μαζέψεις τα κουκιά για να ξαναείσαι πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Για αυτό και η σημερινή σου επίσκεψη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας... Τώρα πόσο καλά τα μάζεψες ή όχι και πόσα ταξίματα πήρες, είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει! Καλές Απόκριες!».