Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 14:37

Για τρίτη χρονιά προληπτικές εξετάσεις για καρκίνο μαστού

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Για τρίτη χρονιά προληπτικές εξετάσεις για καρκίνο μαστού

Του Αγγελου Χρονά

Ειδ. χειρουργού ΓΝΑ «Ιπποκράτειο», περιφερειακού συμβούλου Πελοποννήσου - αρμόδιου για θέματα Υγείας στην ΠΕ Μεσσηνίας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που τιμάται στις 8 Μαρτίου, πρέπει να αποτελεί μία μέρα προβληματισμού και όχι μόνο μία μέρα γιορτής. Μέρα προβληματισμού γιατί η γυναίκα σε πολλά επίπεδα και σήμερα δεν έχει την πολυπόθητη ισότητα. Μισθοί, υψηλές θέσεις στον επαγγελματικό χώρο, συμμετοχή στην πολιτική είναι τομείς που η γυναίκα δεν έχει την ίδια αντιμετώπιση με το αντρικό φύλο. Το ίδιο συμβαίνει και για τη γυναίκα στα ΜΜΕ και στην τεχνολογία, γυναίκα στην οποία είναι αφιερωμένος ο φετινός εορτασμός.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας αλλά και στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευαισθησίας και θεωρώντας πως η πρόληψη είναι ο βασικότερος παράγοντας για την υγεία των πολιτών της η Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Μεσσηνίας θα πραγματοποιήσει την τρίτη κατά σειρά ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού που θα συνοδεύεται από κλινική εξέταση.

Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, όπως και στις προηγούμενες εκδηλώσεις, με το Δήμο Πύλου- Νέστορος (έχουν προηγηθεί συνεργασίες με τους Δήμους Καλαμάτας και Τριφυλίας) καθώς και με τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς αλλά και κοινωνικούς φορείς που δείχνουν ευαισθησία για τον καρκίνο.

Η ενημερωτική εκδήλωση - κλινική εξέταση θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 17-18 Μαρτίου.

Η υγεία και για τη γυναίκα, όπως για κάθε άνθρωπο, είναι το πολυτιμότερο αγαθό και η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πάντα δίπλα σε δράσεις που στοχεύουν στην πρόληψη αλλά αναλαμβάνει και η ίδια πρωτοβουλίες για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προληπτικής ιατρικής.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER