Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 09:37

Χρηματοδότηση για τα Κέντρα Υγείας Καλαμάτας και Μελιγαλά

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Χρηματοδότηση για τα Κέντρα Υγείας Καλαμάτας και Μελιγαλά

 

Το υπουργείο Υγείας χρηματοδοτεί τα Κέντρα Υγείας Καλαμάτας και Μελιγαλά με το ποσό των 370.000 ευρώ για την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού τους.

Συγκεκριμένα, για το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας εγκρίθηκε το ποσό των 340.000 ευρώ, για την αγορά των εξής μηχανημάτων: Ψηφιακό ακτινογραφικό συγκρότημα τύπου Α (240.000 ευρώ). Σύστημα ψηφιοποίησης ακτινογραφίας CR (20.000 ευρώ). Σύστημα υπερηχοτομογραφίας καρδιολογικής χρήσης (40.000 ευρώ). Σύστημα υπερηχοτομογραφίας γενικής χρήσης (40.000 ευρώ). Οδοντιατρικό συγκρότημα πλήρες (30.000 ευρώ).

Για το Κέντρο Υγείας Μελιγαλά εγκρίθηκε ποσό 40.000 ευρώ για την αναμόρφωση των χώρων του.

Με αφορμή την παραπάνω απόφαση του υπουργείου Υγείας ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος δήλωσε: «Η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την χρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας με το ποσό των 370.000 ευρώ, για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, σηματοδοτεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την ισχυρή βούληση για αναβάθμιση των υπηρεσιών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον τόπο μας. Σε αυτή τη λογική τόσο η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας όσο και τα στελέχη του, δουλεύουμε στρατευμένα και καταβάλλουμε καθημερινά μεγάλη προσπάθεια, σε συνεργασία με τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και τον επιστημονικά και διοικητικά υπεύθυνο του Κ.Υ. Καλαμάτας Παναγιώτη Κατσαφάδο. Η λειτουργία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας συνδέεται άρρηκτα με την λειτουργία του Νοσοκομείου και για αυτό το λόγο αποτελεί κοινός στόχος η αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας».

Παναγιώτα Ντίντα

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER