Σάββατο, 14 Απριλίου 2018 16:02

Αυτοί είναι οι 10 στόχοι της διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Την επίτευξη 10 στόχων επιδιώκει για το επόμενο τρίμηνο η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Μεταξύ αυτών είναι οι νέες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, η παραλαβή νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, η ολοκλήρωση εκπαίδευσης των επεμβατικών καρδιολόγων για την τοποθέτηση βηματοδοτών, η έναρξη παιδοχειρουργικών επεμβάσεων, καθώς και η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Μελιγαλά. 

Σύμφωνα λοιπόν με τη σχετική ανακοίνωση, «στο πλαίσιο του σχεδιασμού δράσης και της συλλογικής προσπάθειας που καταβάλλεται, η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας δημοσιεύει σήμερα την στοχοθεσία που έχει τεθεί από την πλευρά της μέχρι τέλη Ιουνίου. Οι 10 μεγάλοι στόχοι που έχουν τεθεί είναι οι εξής:

• Ολοκλήρωση των προσλήψεων 12 μόνιμων ιατρών: 9 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων για τα ΤΕΠ, 1 παθολόγος-ογκολόγος για την νέα Μονάδα Χημειοθεραπείας, 1 ψυχίατρος και 1 παιδοψυχίατρος για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας.

• Πρόσληψη ακόμη 5 επικουρικών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

• Προσλήψεις μέσω ατομικών συμβάσεων 4 ατόμων για το τμήμα των πλυντηρίων-στεγνωτηρίων.

• Παραλαβή του νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προϋπολογισμού 980.000 ευρώ μέσω του ΠΔΕ 2017. Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός και μέχρι τέλη Ιουνίου θα έχει γίνει η παραλαβή των εξής: Σύστημα βιντεολαπαροσκόπησης HD (2 τεμάχια). Ενδοσκοπικός πύργος ΩΡΛ HD. Σύστημα υπερηχοτομογραφίας καρδιολογικής χρήσης (2 τεμάχια). Σύστημα επεξεργασίας νερού. Σκιαλυτικές λυχνίες με δορυφόρο τύπου LED. Τομογράφος οπτικής συνοχής OCT. Νευροχειρουργικό μικροσκόπιο. Υπερηχοτομογράφος γενικής χρήσης (2 τεμάχια).

• Ολοκλήρωση του διαγωνισμού και παραλαβή νέου ψηφιακού ακτινολογικού προϋπολογισμού 280.000 ευρώ μέσω του αποθεματικού του υπουργείου Υγείας. Ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη.

• Ολοκλήρωση του  διαγωνισμού νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 520.000 ευρώ μέσω του ΠΔΕ 2018 για το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Η διακήρυξη του διαγωνισμού δημοσιεύεται τις επόμενες ημέρες. Ο νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός αφορά: 20 μηχανήματα αιμοκάθαρσης. Εναν πλήρη βρογχοσκοπικό πύργο. Σύστημα βιντεοαρθροσκόπησης υψηλής ευκρίνειας.

• Ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των επεμβατικών καρδιολόγων μας στην τοποθέτηση σταθερών βηματοδοτών, έτσι ώστε από τα μέσα καλοκαιριού να προσφέρει το Νοσοκομείο και τέτοιου είδους υπηρεσίες.

• Εναρξη παιδοχειρουργικών επεμβάσεων μέσα από την πλήρωση όλων των οδηγιών και την συνεργασία του παιδοχειρουργού και των αναισθησιολόγων.

• Ολοκλήρωση του διαγωνισμού και παραλαβή νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας (πρώην ΠΕΔΥ) συνολικού προϋπολογισμού 340.000 ευρώ. Ο νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός αφορά: Ψηφιακό ακτινογραφικό συγκρότημα τύπου Α. Σύστημα ψηφιοποίησης ακτινογραφίας. Σύστημα υπερηχοτομογραφίας καρδιολογικής χρήσης. Σύστημα υπερηχοτομογραφίας γενικής χρήσης. Πλήρες οδοντιατρικό συγκρότημα (3 τεμάχια).

• Ολοκλήρωση κτηριακών και ηλεκτρομηχανολογικών παρεμβάσεων στο Κ.Υ. Μελιγαλά ύστερα από την εξουσιοδότηση της 6ης ΥΠΕ προς το Νοσοκομείο Καλαμάτας».