Παρασκευή, 18 Μαϊος 2018 08:11

Εξαγγελίες Μπέζου για πρόσληψη νοσηλευτών για το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Με επιπλέον 20 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό θα βρεθεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας στο τέλος του φετινού Αυγούστου όταν και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης, ενώ από τον νέο χρόνο θα ξεκινήσει η διαδικασία για την κάλυψη άλλων 20 θέσεων νοσηλευτών.

Αυτά ανακοίνωσε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος, μιλώντας χθες το μεσημέρι στην εκδήλωση που οργανώθηκε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου από τη νοσηλευτική υπηρεσία του ιδρύματος, με αφορμή τις Διεθνείς Ημέρες Μαίας (5 Μαΐου) και Νοσηλευτή (12 Μαΐου).

Ο Γ. Μπέζος εξήγησε ότι η δαπάνη για την πρόσληψη τόσο των 20 ατόμων φέτος όσο και των ισάριθμων ατόμων τον επόμενο χρόνο, θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το οικονομικό πλεόνασμα του νοσοκομείου, το οποίο προκύπτει χάρη στα έργα εξοικονόμησης ενέργειας που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια και τη γενικότερη ορθολογική διαχείριση.

Ο διοικητής του νοσοκομείου αποδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης στο νοσηλευτικό προσωπικό, με συνέπεια να δημιουργούνται καθυστερήσεις στα ρεπό και τις προγραμματισμένες άδειες, εκτίμησε ωστόσο ότι με τις προσθήκες θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Ο ίδιος εξήρε την προσφορά και την απόδοση του νοσηλευτικού προσωπικού, “σε συνθήκες δύσκολες. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για επάγγελμα, αλλά για λειτούργημα, το οποίο δεν ανταμείβεται με τίποτα” σημείωσε χαρακτηριστικά, για να καταλήξει λέγοντας ότι πλέον έχει αρχίσει να εξομαλύνεται “σε μεγάλο βαθμό” η αποπληρωμή των δεδουλευμένων υπερωριών.

Στην προσφορά του νοσηλευτικού προσωπικού και των μαιών του νοσοκομείου αναφέρθηκε η διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας Αγγελική Ζέρβα, χαρακτηρίζοντας τη συμβολή τους “αναντικατάστατη”, ενώ στη συνέχεια η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Μαρία Γκούζου επισήμανε το έργο που επιτελείται από το προσωπικό. Ανάλογη αναφορά έγινε και από τη μαία Βασιλική Κορογώνα, υπεύθυνη Οικογενειακού Προγραμματισμού του νοσοκομείου, ενώ στη συνέχεια η νοσηλεύτρια του Τμήματος Αιμοδοσίας Αργυρούλα Πουλέα διάβασε μηνύματα για τις Διεθνείς Ημέρες Μαίας και Νοσηλευτή.

Β.Γ.Μ.