Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 08:12

300 συμμετοχές γιατρών στο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
300 συμμετοχές γιατρών στο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας

 

Μέχρι και 300 συμμετοχές γιατρών από όλη την Πελοπόννησο αναμένονται στο διήμερο 10ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας που διοργανώνει στην Καλαμάτα αύριο και μεθαύριο -Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Ιουνίου- η Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας (ΙΕΜΕΣ), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μελέτης Βαριάς Νόσου.

Αυτό ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της ΙΕΜΕΣ Κωνσταντίνος Σκρεπέτης, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και συντονιστής διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, στη συνέντευξη που έδωσε χθες το μεσημέρι στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, από κοινού με τον πρόεδρο της Εταιρείας Παναγιώτη Κουσούλη - επισημαίνοντας ότι στόχος του συνεδρίου είναι «η ενημέρωση, πληροφόρηση, πρακτική εξάσκηση όλων των λειτουργών υγείας αλλά και των πολιτών».

Η τελετή έναρξης του συνεδρίου -το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Χορού- θα γίνει αύριο Παρασκευή 8 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ. Ωστόσο οι εργασίες του θα έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 3 το μεσημέρι, με κλινικά φροντιστήρια και ελεύθερες ανακοινώσεις.

Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης, θα γίνει ειδική ομιλία με θέμα «Αστρονομία νετρίνο: Ανιχνεύοντας το Σύμπαν από τη θάλασσα της Μεσσηνίας», το οποίο θα αναπτύξει ο Χρήστος Μάρκου, διευθυντής ερευνών και συντονιστής της ομάδας αστροφυσικής στο Ινστιτούτο Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής του “Δημόκριτου”.

Η δεύτερη και τελευταία ημέρα των εργασιών του συνεδρίου, θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί του Σαββάτου 9 Ιουνίου, με ανακοινώσεις από νέους γιατρούς και θεματολογία από όλες τις ειδικότητες της ιατρικής επιστήμης.

Καταλήγοντας, ο Π. Κουσούλης δήλωσε από την πλευρά του ότι η ΙΕΜΕΣ, παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, επιμένει στην αξία της επιμόρφωσης και της διαρκούς εκπαίδευσης του ιατρικού κόσμου, μέσα από διοργανώσεις είτε τοπικής είτε περιφερειακής εμβέλειας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER