Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018 10:33

Μεσσηνία: Απάντηση της 6ης ΥΠΕ για την επαναπρόσληψη γιατρών

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Απάντηση της 6ης ΥΠΕ για την επαναπρόσληψη γιατρών

 

Η 6η ΥΠΕ έχει κινήσει τις διαδικασίες για να επιστρέψουν στις δημόσιες δομές υγείας όσοι γιατροί το επιθυμούν και απολύθηκαν το 2014.

Αυτό απαντά με ανακοίνωσή της χθες η υπηρεσία στις καταγγελίες του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ Παναγιώτη Ψυχάρη -την Τετάρτη από την Καλαμάτα- ότι ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Νικολόπουλος “κωλυσιεργεί απαράδεκτα λες και είναι βιλαέτι του η 6η ΥΠΕ” και δεν επαναπροσλαμβάνει τους γιατρούς πρώην εργαζομένους στον ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι προσέφυγαν δικαστικά και δικαιώθηκαν.

Ο κ. Ψυχάρης μίλησε μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου για άμεσα εκτελεστή δικαστική απόφαση η οποία εκδόθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και είπε ότι ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ δεν υπάκουσε ούτε στην εντολή του υπουργού Υγείας για την επαναπρόσληψη του ιατρικού προσωπικού. 

ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ 6ης ΥΠΕ

Χθες λοιπόν η υπηρεσία απάντησε για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί “κατόπιν οδηγιών του υπουργείου Υγείας αναφορικά με προσωρινά εκτελεστές αγωγές ιατρών και οδοντιάτρων”. Και ενημερώνει ότι “στις 8/5/2018 περιήλθε στην υπηρεσία μας η αριθμ. 181/2018 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Κατόπιν με το αριθμ. πρωτ. 20520/18.5.2018 έγγραφό μας αποστείλαμε στους ενάγοντες ιατρούς ερώτημα περί αποδοχής ή μη της προσωρινής προσήκουσας παρεχόμενης εργασίας τους στη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ (η προθεσμία απαντήσεων τέθηκε εντός πέντε ημερών από τη λήψη της ενημερωτικής επιστολής). Μετά την παρέλευση της ως άνω προθεσμίας και τη συλλογή σχετικών απαντήσεων, αποστείλαμε στο υπουργείο Υγείας την αριθμ. 4630/14.6.2018 απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ προκειμένου να λάβουμε την έγκριση της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Υγείας.

Η υπηρεσία μας μετά τη σχετική έγκριση θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου οι ιατροί να εργαστούν στη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σύμφωνα πάντα με το διατακτικό της αριθμ.181/2018 απόφασης”, καταλήγει η απάντηση.


NEWSLETTER