Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018 09:23

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας οι 18 νέες πολυθρόνες αιμοκάθαρσης δωρεά της«Καρέλια»

Γράφτηκε από την
Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας οι 18 νέες πολυθρόνες αιμοκάθαρσης δωρεά της«Καρέλια»

 

 

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας παρέλαβε την Τρίτη τις 18 νέες πολυθρόνες αιμοκάθαρσης από τη δωρεά της Καπνοβιομηχανίας «Καρέλια ΑΕ». Η δωρεά αυτή είχε ανακοινωθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου το προηγούμενο διάστημα.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι νέες πολυθρόνες αιμοκάθαρσης, σε συνδυασμό με την εγκατάσταση νέου συστήματος επεξεργασίας νερού στα τέλη του επόμενου μήνα και την προμήθεια 20 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης (έργα ενταγμένα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων συνολικού προϋπολογισμού 450.000 ευρώ), αλλά και την προκήρυξη μίας θέσης νεφρολόγου επιμελητή Β΄ τους επόμενους μήνες, αναβαθμίζουν ουσιαστικά τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Καλαμάτας και την καθιστούν ικανή να αυξήσει των αριθμό των εξυπηρετούμενων ασθενών νεφροπαθών.

Με αφορμή την παραλαβή των πολυθρονών αιμοκάθαρσης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος ευχαρίστησε την Καπνοβιομηχανία «Καρέλια ΑΕ», που «για ακόμη μια φορά στέκεται αρωγός στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε να αναβαθμίσουμε το Νοσοκομείο Καλαμάτας και να το καταστήσουμε Υγειονομικό Κέντρο στη Περιφέρεια Πελοποννήσου». Προανήγγειλε επίσης τις προαναφερόμενες ενέργειες ώστε «το επόμενο διάστημα να είμαστε σε θέση πέρα από τις παρεχόμενες ποιοτικές υπηρεσίες υγείας να εξυπηρετούμε και μεγαλύτερο αριθμό ασθενών”.

Τέλος, στις δηλώσεις του ο κ. Μπέζος αναφέρθηκε στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας, «για τον μεγάλο αγώνα που δίνουν καθημερινά», όπως και το Τμήμα Βιοϊατρικής «για την ωρίμανση και υλοποίηση των προτάσεων προκειμένου το νοσοκομείο μας να διαθέτει μια σύγχρονη και δυναμική μονάδα».


NEWSLETTER