Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018 10:03

Δωρεάν μαστογραφίες σε δήμους της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Δωρεάν μαστογραφίες σε δήμους της Μεσσηνίας

 

 

Πάνω από 4.400 δωρεάν μαστογραφίες έχουν πραγματοποιηθεί με τη χορηγική και οργανωτική υποστήριξη της ΚΕΔΕ από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε ένα πρόγραμμα, που συμμετέχουν και δήμοι της Μεσσηνίας.

Από το Φεβρουάριο του 2016 μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 4.400 μαστογραφίες σε γυναίκες που διαμένουν σε 86 ακριτικούς, ορεινούς και νησιωτικούς δήμους της χώρας. Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται με τη χορηγική και οργανωτική υποστήριξη της ΚΕΔΕ.

Μόνο εντός του 2018 το Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού έχει πραγματοποιηθεί σε περισσότερους από 15 δήμους της χώρας. Με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ, από τις αρχές του 2018 μέχρι σήμερα, εξετάστηκαν περίπου 1.500 γυναίκες. Στις δράσεις αυτές της ΚΕΔΕ από τη Μεσσηνία συμμετέχουν οι Δήμοι Πύλου - Νέστορος, Καλαμάτας και Μεσσήνης. Το πρόγραμμα διεξάγεται για τρίτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με την Αντικαρκινική Εταιρεία και αφορά απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και όχι μόνο με την παρουσία δωρεάν ψηφιακού μαστογράφου και ειδικής ομάδας προληπτικών εξετάσεων και ενημέρωσης. Ο προληπτικός έλεγχος αφορά ανασφάλιστες γυναίκες ηλικίας 40-70 ετών.


NEWSLETTER