Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 11:03

Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για Αιματολογία και Ογκολογία στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις εξελίξεις στην Αιματολογία, την Ογκολογία και τη σύγχρονη Νοσηλευτική διοργανώνει σήμερα και αύριο στην Καλαμάτα ο Σύλλογος “Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος” υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και με τη συνεργασία του Αιματολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας, του ΚΕΔΜΟΠ-Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών και του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η τελετή έναρξης θα γίνει στις 8.30 μ.μ. ενώ οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στην εναρκτήρια εκδήλωση ομιλητές θα είναι εκ μέρους των διοργανωτών οι Ι. Αδαμόπουλος, Α. Σπυριδωνίδης και Σ. Περουκίδης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Μ. Μιχαήλ πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Γ. Μπέζος διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας και Χ. Κίττας επίτιμος πρόεδρος συνεδρίου, ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ, πρ. πρύτανης ΕΚΠΑ, τ. υπουργός Υγείας.

Ακολουθεί, στις 8.45 μ.μ., διάλεξη από τον πρ. πρέσβη Χ. Παναγόπουλο ο οποίος θα δώσει διάλεξη για τη “Συνθήκη της Λωζάννης: μια διαχρονική προσέγγιση στο κορυφαίο διπλωματικό γεγονός”.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Οι εργασίες ξεκινούν σήμερα στις 9 το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου “Elite City Resort”. Η πρώτη θεματική, που θα διαρκέσει έως τις 11.30 π.μ., έχει ως τίτλο “Χρόνια νοσήματα, κόπωση ασθενών και ολιστική φροντίδα”, με συντονιστές τους Σ. Ζυγό και Ε. Κούκια και ομιλητές τους Β. Αλικάρη, Ε. Ασλάνη, Γ. Λυράκο, Ε. Φραδέλο. Η δεύτερη θεματική ξεκινά στις 11.45 π.μ. και θα συνεχιστεί μέχρι τη 1.45 μ.μ., με τίτλο “Κλινικό φροντιστήριο: Παλμική οξυμετρία-Νέες τεχνολογικές εξελίξεις, κλινικές εφαρμογές και περιορισμοί”, με συντονιστές τους Π. Περδικάρη και Π. Κολοβό και ομιλητές τους Ι. Σταθούλη, Σ. Αρμπούζη, Π. Περδικάρη, Π. Κολοβό. Μετά από μια μεσημβρινή διακοπή στη 1.45 το μεσημέρι, οι εργασίες θα συνεχιστούν στις 5.30 το απόγευμα, με την τρίτη θεματική με τίτλο “Προβλήματα στην καθημερινή κλινική ιατρική πρακτική”, με συντονιστές τους Γ. Αναγνώστου και Α. Καπόγλη και ομιλητές τους Γ. Αναγνώστου, Μ. Γαβαλάκη.

Θα ακολουθήσει η διάλεξη των Π. Παναγόπουλου και Χ. Χριστοδουλάκη, στις 6.45 μ.μ. για τη “Σημασία του εμβολίου κατά του HPV”, με συντονιστές τους Γ. Πετράκο και Ν. Στρατάκη και στις 7.30 μ.μ. διάλεξη του Ν. Βολακάκη για τις “Επιπλοκές ανοσοθεραπείας”, με συντονιστές τους Χ. Καλόφωνο και Σ. Περουκίδη.

Εν συνεχεία, στις 8 μ.μ., θα γίνει δορυφορική διάλεξη με ομιλήτρια την Μ. Παλασσοπούλου, με θέμα “Η θέση της Bendamustine στο θεραπευτικό αλγόριθμο των λεμφοϋπερπλαστικών νοσημάτων”. Συντονίστρια θα είναι η Α. Κωστούρου.

Στις 8.30 μ.μ. είναι προγραμματισμένη να γίνει η τελετή έναρξης ενώ στις 8.45 μ.μ. οι εργασίες της πρώτης μέρας θα ολοκληρωθούν με τη διάλεξη του Χ. Παναγόπουλου. 

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Οι εργασίες συνεχίζονται αύριο στις 9 το πρωί με πρώτη θεματική “Το μέλλον στην Ογκολογία”, με συντονιστές τους Α. Στριμπάκο και Ν. Αποστολοπούλου και ομιλητές τους Α. Παπαναστασίου, Ν. Κατιρτζόγλου, Κ. Κουτσούκο και Σ. Περουκίδη. Μετά από ένα διάλειμμα για καφέ στις 11.30 π.μ., ακολουθεί στις 11.45 π.μ. η δεύτερη θεματική με τίτλο “Νέα φάρμακα στην Ογκολογία”, με συντονιστές τους Κ. Στουραΐτη, Χ. Παπαδημητρίου και Κ. Σκρεπέτη και ομιλητές τους Α. Κούτρα, Α. Στριμπάκο, Σ. Σταματοπούλου, Ν. Αλεβιζόπουλο.

Οι εργασίες διακόπτονται για το μεσημέρι στη 1.45 μ.μ. και συνεχίζονται στις 5.30 μ.μ. με τη θεματική “Μεταβολισμός σιδήρου”, με συντονίστρια τη Μ. Δαλέκου και ομιλήτρια τη Μ. Τσιρώνη. Ακολουθεί η διάλεξη “Καρκίνος και διατροφή. Μύθοι και αλήθειες”, με ομιλητή τον Κ. Ξένο και συντονιστή τον Σ. Βαλσαμάκη.

Στις 7 μ.μ., μετά από ένα μικρό διάλειμμα για καφέ, ξεκινά η θεματική με τίτλο “Θεραπευτικά πρωτόκολλα Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας”, με συντονιστές τους Μ. Κωτσοπούλου, Π. Παναγιωτίδη και Α. Σπυριδωνίδη και ομιλητές τους Θ. Βασιλακόπουλο, Ε. Καστρίτη, Π. Τσιριγώτη.

Το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο θα κλείσει τις εργασίες του με τη διάλεξη στις 8.15 μ.μ. του Κ. Γουργουλιάνη με θέμα “Παρατεταμένη αντιπηκτική αγωγή στη θρομβοεμβολική νόσο και πνευμονική εμβολή”, με συντονιστή τον Δ. Καρδαμάκη.