Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 10:04

Ενημερωτική εκδήλωση για τον θηλασμό από το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

 

Εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη και την αξία του θηλασμού διοργανώνει την Πέμπτη το Νοσοκομείο Καλαμάτας, στις 6 μ.μ., στο αμφιθέατρο "Θεόδωρος Αγγελόπουλος" του Εργατικού Κέντρου.

Η εκδήλωση θα διαρκέσει δύο ώρες και εκτός από ομιλίες περιλαμβάνει και βιωματικά σεμινάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου), στο πλαίσιο της οποίας αύριο και μεθαύριο θα μοιράζεται ενημερωτικό υλικό στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Εν τω μεταξύ την περασμένη Παρασκευή αναζητήθηκαν στην Πύλο σημεία φιλικά για τον θηλασμό (σύμφωνα με την Εθνική Πρωτοβουλία Προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού και της “Αλκυόνης”) και τοποθετήθηκε το ειδικό σήμα «ΝΑΙ Επιλέγω Θηλασμό» σε εμφανές σημείο των καταστημάτων. Οσο για την ενημέρωση και τη διανομή φυλλαδίων στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, θα γίνει αύριο και μεθαύριο, από τις 10.30 π.μ. έως τη 1.30 μ.μ., καθώς και αύριο το απόγευμα από τις 5.30 έως τις 8.30 μ.μ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

6 - 8 μ.μ.:

- Παρουσίαση – καλωσόρισμα, Μ. Μάλαμα msc μαία Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Καλαμάτας.

- Επιλέγω θηλασμό (video I).

- Χαιρετισμός Γ. Πετράκου διευθυντή Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής, υπεύθυνου Οικογενειακού Προγραμματισμού.

- Εθνική Πρωτοβουλία Προαγωγής Μητρικού Θηλασμού (video “Αλκυόνης” ΙΙ).

- Ομιλία: «Μητρικός θηλασμός-Θεμέλιο ζωής», Β.Τσιγώνια μαία Υπηρεσίας Οικογενειακού Προγραμματισμού Νοσοκομείου Καλαμάτας – Δ. Παναγιωτοπούλου επισκέπτρια Υγείας Υπηρεσίας Οικογενειακού Προγραμματισμού.

- Μητρικός θηλασμός (video “Αλκυόνης” ΙΙΙ).

- Ομιλία: Παρουσίαση μελέτης λεχωίδων που θήλασαν στη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Δ. Σουρίλα msc μαία Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Καλαμάτας.

- Φωτογραφικά στιγμιότυπα από δράσεις.

- Breastfeeding comics mitrikos thilasmos - Ο μητρικός θηλασμός από τη ματιά του νεογέννητου (video IV).

- Ζευγάρια μιλούν για την εμπειρία του θηλασμού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να επικοινωνεί με την Υπηρεσία Οικογενειακού Προγραμματισμού Νοσοκομείου Καλαμάτας, στο τηλ. 27213 63338.