Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 08:08

Πανευρωπαϊκό συνέδριο Κρανιοπροσωπικής Χειρουργικής από τον Μεσσήνιο Κανάρη Παναγόπουλο

Γράφτηκε από την
Πανευρωπαϊκό συνέδριο Κρανιοπροσωπικής Χειρουργικής από τον Μεσσήνιο Κανάρη Παναγόπουλο

 

 

Ρεκόρ συμμετοχών σημειώθηκε στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κρανιοπροσωπικής Χειρουργικής που διοργάνωσε στην Αθήνα, ο συμπατριώτης μας νευροχειρουργός Κανάρης Παναγόπουλος, εκλεγμένος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας της Κρανιοπροσωπικής Χειρουργικής για την τελευταία διετία.

Στο συνέδριο, όπως γνωστοποιείται σχετικά, συμμετείχαν οι κορυφαίες επιστημονικές ομάδες όλων των Κρανιοπροσωπικών Κέντρων της Ευρώπης (κοιτίδας της Κρανιοπροσωπικής Χειρουργικής) καθώς και από κορυφαία κέντρα των ΗΠΑ και Ιαπωνίας. Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κρανιοπροσωπικής Χειρουργικής αποτελεί την πρωτοπορία της εξέλιξης και της έρευνας στον τομέα, σε παγκόσμιο επίπεδο. Πολυάριθμες ανακοινώσεις ανταποκρίθηκαν στο ανωτέρω επίπεδο, με εστίαση ιδίως στην έρευνα και χειρουργικές τεχνικές των κρανιοσυνιστώσεων (που διορθώνουν το ανώμαλο σχήμα του κρανίου), καθώς και αποκατάσταση προσώπου και κρανίου μετά από ατυχήματα.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Σίσσυ Παυλοπούλου στο Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο διατέθηκε ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό.


NEWSLETTER