Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2018 11:02

Μεγάλη συμμετοχή σε ημερίδα οδοντιάτρων στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην ημερίδα που διοργάνωσε στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο “Rex”, την περασμένη Κυριακή 25 Νοεμβρίου, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας με θέμα “Ορθοδοντική και Οδοντιατρική: μια σχέση δυναμικής συνέργειας”.

Η ημερίδα, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των οδοντιάτρων και των ορθοδοντικών όχι μόνο της Μεσσηνίας αλλά και άλλων νομών, καθώς ορθοδοντικοί ήρθαν και από την Αρκαδία, την Αχαΐα και την Κορινθία, προκειμένου να την παρακολουθήσουν. Αλλωστε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας στοχεύει πάντα στη διοργάνωση υψηλού επιπέδου επιστημονικών εκδηλώσεων που προσελκύουν το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή επιστημόνων όχι μόνο από το νομό μας αλλά και από άλλους νομούς της Πελοποννήσου και της Αττικής.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, που ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επιστημονικής Εκπαίδευσης Οδοντιάτρων (ΣΕΕΟ) της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, επισημάνθηκε -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση- ο καθοριστικός ρόλος που διαδραματίζει η συνεργασία οδοντιάτρου και ορθοδοντικού, ενώ συζητήθηκε επίσης η υπνική άπνοια, ένα σύνδρομο με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και στην ποιότητα ζωής των ασθενών.

Μεταξύ των ομιλητών στην εν λόγω ημερίδα περιλαμβάνονταν, ο επίκουρος καθηγητής Εργαστηρίου Ορθοδοντικής ΕΚΠΑ Ιωσήφ Σηφακάκης, ο δρ ορθοδοντικός και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΠΑ Γεώργιος Δαμανάκης, ο ορθοδοντικός Βασίλειος Σταθόπουλος, η πνευμονολόγος φυματιολόγος Μαριέττα Τσόπελα και ο στρατιωτικός ιατρός ΩΡΛ Παναγιώτης Κουσούλης.

* Στην φωτογραφία: Από αριστερά: Παναγιώτης Κουσούλης, στρατιωτικός ιατρός ΩΡΛ, Μαριέττα Τσόπελα, ιατρός πνευμονολόγος-φυματιολόγος, Βασίλειος Σταθόπουλος, ορθοδοντικός, Γεωργία Θεοδωροπούλου, πρόεδρος Ο.Σ. Μεσσηνίας, Γεώργιος Δαμανάκης, δρ ορθοδοντικός - επιστημονικός συνεργάτης ΕΚΠΑ, και Ιωσήφ Σηφακάκης, επίκουρος καθηγητής Εργαστηρίου Ορθοδοντικής ΕΚΠΑ