Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 08:09

Καθυστερεί η πρόσληψη γιατρών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Τις προσλήψεις για τον ογκολόγο στη Μονάδα Χημειοθεραπείας και τους 9 γιατρούς στα Επείγοντα Περιστατικά, περιμένει ακόμα το Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς η διαδικασία έχει μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Τον Ιούλιο σε δηλώσεις του στην “Ε” ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος είχε ενημερώσει ότι οι συγκεκριμένες προσλήψεις βρίσκονταν στην αξιολόγηση των αιτήσεων των ενδιαφερομένων γιατρών και είχε εκτιμήσει πως τον Οκτώβριο το αργότερο θα έχουν αναλάβει υπηρεσία.

Σήμερα 5 Δεκεμβρίου οι γιατροί δεν έχουν αναλάβει υπηρεσία, καθώς δεν έχουν γίνει ούτε οι προσλήψεις. Χθες ο κ. Μπέζος μας είπε ότι η αξιολόγηση γίνεται από την ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) στην Πάτρα, από το Συμβούλιο Κρίσεων και πως τη Δευτέρα ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση για τους χειρουργούς. Για τον ογκολόγο και τους γιατρούς των Επειγόντων, οι διαδικασίες προχωρούν με αργούς ρυθμούς και δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Ο διοικητής μας ενημέρωσε ότι για τη θέση του ογκολόγου υπάρχουν 5 ενδιαφερόμενοι, ενώ για τις θέσεις των 9 γιατρών για τα Επείγοντα έχουν καταθέσει αιτήσεις 7 και οι άλλες 2 θα επαναπροκηρυχθούν.

Ακόμα, όσον αφορά τις 25 θέσεις νοσηλευτών και χειριστών ιατρικών μηχανημάτων με διετείς συμβάσεις, έχουν καλυφθεί οι 15 και υποβάλλονται εκ νέου αιτήσεις (μέχρι την Παρασκευή) για 10 νοσηλευτές.

Γ.Σ.