Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 13:54

Κόντρες στον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας για τον οικογενειακό γιατρό

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κόντρες στον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας για τον οικογενειακό γιατρό

Ακυρη και εκτός των ορίων της νομιμότητας χαρακτηρίζουν τα μέλη της παράταξης “Ιατρική Αλληλεγγύη” στο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας (ΙΣΜ) Χρυσούλα Γεωργακαράκου, Στέλλα Μπακολέα και Δημήτρης Σωφρονάς, την ανακοίνωση του συλλόγου σχετικά με την εφαρμογή του θεσμού του οικογενειακού γιατρού.

Μάλιστα αναφέρονται σε "κακή αρχή για τον νέο πρόεδρο του ΙΣΜ Δημήτρη Τζωρτζίνη", ο οποίος έπρεπε -σύμφωνα με τους ίδιους- να συγκαλέσει το Δ.Σ. για να νομιμοποιήσει την απόφαση για την έκδοση δελτίου Τύπου, πριν αυτό δοθεί προς δημοσίευση.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση των μελών της “Ιατρικής Αλληλεγγύης” αναφέρει τα εξής:

"Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας (ΙΣΜ) σχετικά με τον οικογενειακό γιατρό, από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρη Τζωρτζίνη.

Η έκπληξη συνίσταται κατ' αρχάς στο γεγονός ότι για το συγκεκριμένο δελτίο Τύπου δεν είχε συζητηθεί και δεν είχε παρθεί καμία απόφαση εφόσον δεν είχε καν συνεδριάσει το Δ.Σ. και συνεπώς η ανακοίνωση είναι άκυρη μιας και ευρίσκεται εκτός των πλαισίων της νομιμότητας.

Είναι βέβαια κατανοητή η βιασύνη του εφόσον επιθυμούσε να συντάξει τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας με άλλους συλλόγους οι οποίοι ήθελαν από κοινού να προβάλουν μια μετωπική αντίδραση απέναντι στις ενέργειες του υπουργείου Υγείας για την ενεργή προώθηση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού, ενός θεσμού που βάζει τα θεμέλια ενός αποτελεσματικού και βιώσιμου Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα όπως συμβαίνει σε όλα τα προηγμένα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αντιμάχεται συμφέροντα και συντεχνίες.

Βιάστηκε ωστόσο πολύ ο κ. Τζωρτζίνης γιατί στα αιτήματα που έθετε στην ανακοίνωση έδωσε αποστομωτική απάντηση ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στις 11/12/18: Κανένας πολίτης δεν θα αποκλειστεί από τη συνταγογράφηση και την παραπεμπτικογραφία, κανένας πολίτης δεν θα στερηθεί του δικαιώματος πρόσβασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER