Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 08:28

Δωρεάν εξετάσεις σε Σιδηρόκαστρο και Αγ. Νικόλαο Μάνης

Γράφτηκε από την

 

Δωρεάν εξετάσεις από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων θα προσφέρουν οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στην περιοχή του Σιδηροκάστρου Τριφυλίας στις 26-29 Ιανουαρίου και του Αγ. Νικολάου Δυτικής Μάνης στις 3-5 Φεβρουαρίου.

Σε αυτό αναφέρθηκε χθες, σε σχετική συνέντευξη Τύπου, ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ Παναγιώτης Χαλβατσιώτης με την ιδιότητα του γεν. γραμματέα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, που είναι ο συνεργαζόμενος φορέας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω πρωτοβουλία ξεκίνησε να υλοποιείται τον Ιανουάριο 2014 και αποτελεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με στόχο τις ίσες ευκαιρίες πρόσβασης των κατοίκων των απομακρυσμένων από τα μεγάλα αστικά κέντρα περιοχών σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Οσον αφορά τις επισκέψεις των κινητών μονάδων στη Μεσσηνία, και στους 2 προορισμούς θα γίνουν καταρχάς εργαστηριακές εξετάσεις με σκοπό την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου και του προστάτη. Θα πρέπει επίσης οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί των αντίστοιχων περιοχών να μεριμνήσουν ώστε τα παιδιά τους να τύχουν στοματικού-οδοντικού ελέγχου, διερεύνησης πιθανών οφθαλμολογικών προβλημάτων αλλά και μαθησιακών δυσκολιών από τους ειδικούς.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ - ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες θα βρίσκονται στο Σιδηρόκαστρο από το Σάββατο 26 έως την Τρίτη 29 Ιανουαρίου και στον Αγιο Νικόλαο από την Κυριακή 3 έως την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου. Μαζί θα είναι ιατροί των εξής ειδικοτήτων: Ακτινολόγος, παθολόγος- διαβητολόγος, γενικός χειρουργός, γυναικολόγος, καρδιολόγος, οδοντίατρος, ορθοπαιδικός, οφθαλμίατρος, παιδίατρος. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες αφορούν: Ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία. Υπέρηχος άνω και κάτω κοιλίας, θυρεοειδούς και triplex αγγείων. Ψηφιακός ακτινολογικός έλεγχος. Μέτρηση οστικής πυκνότητας. Ηλεκτροκαρδιογράφημα - triplex καρδιάς - holter ρυθμού. Διαβητολογικός έλεγχος - εξέταση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης. Τεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου (πολύποδας). Τεστ Παπανικολάου (test Pap) - κολπικός υπέρηχος. Ελεγχος οπτικής οξύτητας - μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης - βυθοσκόπηση. Ακοόγραμμα - τυμπανόγραμμα - ενδοσκόπηση. Ελεγχος σκελετικών ανωμαλιών σε παιδιά (σκολίωση, κύφωση), ορθοπαιδική εξέταση. Διάγνωση νευρολογικών παθήσεων (ημικρανίες, άνοιες, νόσος Parkinson). Ενδοστοματική εξέταση παιδιών, ενηλίκων και ηλικιωμένων. Διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών, αναπτυξιακών, ψυχικών διαταραχών. Χειρουργική εκτίμηση θυρεοειδούς και μαστού, έλεγχος κιρσών. Αφαίρεση σμηγματογόνων κύστεων, λιπωμάτων, σπίλων. Διατροφική αξιολόγηση - λιπομέτρηση. Ελεγχος εμβολιαστικής κάλυψης.

ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται με προκαθορισμένα ραντεβού.

Για να προγραμματίσετε τα ραντεβού σας στο Σιδηρόκαστρο μπορείτε να επικοινωνήσετε με το δήμο στα τηλ.: 27613 60624, 27613 60622 και 27653 60211 ή καθημερινές 1 μ.μ. με 4 μ.μ. από Τρίτη 8 Ιανουαρίου έως και Πέμπτη 24 Ιανουαρίου στο τηλέφωνο 210 2447694.

Για να προγραμματίσετε τα ραντεβού σας στον Αγιο Νικόλαο μπορείτε να επικοινωνήσετε με το δήμο στο τηλ. 27213 60913 και στο Κέντρο Υγείας Αγ. Νικολάου 27210 77210 ή καθημερινές 1 μ.μ. με 4 μ.μ. από Τετάρτη 9 Ιανουαρίου έως και Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου στο τηλέφωνο 210 2447694.

Ν.Κ.